Το Splatoon 3 έσπασε ένα γιγαντιαίο ρεκόρ πωλήσεων μέσα σε μόλις τρεις μέρες

Το πιο επιτυχημένο launch τίτλου στην Ιαπωνία
12 Σεπτεμβρίου 2022 13:36
Το Splatoon 3 έσπασε ένα γιγαντιαίο ρεκόρ πωλήσεων μέσα σε μόλις τρεις μέρες

Μέσα από μια ειδική ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της, η Nintendo επιβεβαίωσε πως το Splatoon 3 κατάφερε ήδη να σπάσει ένα τεράστιο ρεκόρ πωλήσεων.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η πολυαναμενόμενη συνέχεια του πολύχρωμου franchise έκανε το ντεμπούτο της στις 9 Σεπτεμβρίου και βρίσκεται στην αγορά εδώ και μόλις τρεις ημέρες. Όπως φαίνεται, η μικρή αυτή περίοδος ήταν αρκετή για να καταφέρει το πιο επιτυχημένο launch από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι έχει κυκλοφορήσει ποτέ στην Ιαπωνία.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις του Splatoon 3 στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου ξεπέρασαν τα 3.45 εκατομμύρια αντίτυπα μέσα στα τρία πρώτα του εικοσιτετράωρα στην αγορά. Συγκριτικά, το προηγούμενο μεγαλύτερο launch Switch παιχνιδιού στην Ιαπωνία το είχε καταφέρει το Animal Crossing: New Horizons, το οποίο πάλι σε περίοδο τριών ημερών είχε πουλήσει το Μάρτιο του 2020 πάνω από 1.88 εκατομμύρια αντίτυπα. Το Splatoon 3 όχι απλά έσπασε το ρεκόρ, αλλά κυριολεκτικά το διέλυσε, σχεδόν διπλασιάζοντάς το.

Για την ιστορία, το Splatoon 3 περιλαμβάνει ένα ολοκαίνουργιο single-player campaign, στο οποίο οι παίκτες θα παλεύουν με τα Octarians στη νέα πόλη Splatsville, για να ανακαλύψουν τι συμβαίνει με την επανεμφάνιση των θηλαστικών. Παράλληλα, επιστρέφει ανανεωμένο και το Salmon Run co-op mode του Splatoon 2, ενώ στο multiplayer έχουν γίνει παρά πολλές νέες προσθήκες.

Το Splatoon 3 κυκλοφορεί αποκλειστικά για το Nintendo Switch και μέσα από τον player που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το launch trailer του για να πάρετε μια γεύση από τη δράση που υπόσχεται.