Call of Duty: Το PlayStation κατηγορεί το Xbox - «Ανεπαρκής» η δέσμευσή τους

«Δεν σκέφτεται τους παίκτες μας»
08 Σεπτεμβρίου 2022 12:59
Call of Duty: Το PlayStation κατηγορεί το Xbox - «Ανεπαρκής» η δέσμευσή τους

Όπως φαίνεται, παρασκηνιακά, η συμφωνία των 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της Activision Blizzard από το Xbox έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Η Sony και η Microsoft έχουν βρεθεί να παλεύουν για το μέλλον του Call of Duty franchise, με τη μια εταιρία να κατηγορεί την άλλη.

Τώρα, μετά την πρόσφατη αποκάλυψη πως η Microsoft έστειλε γραπτή επιστολή στη Sony στις αρχές της χρονιάς, η οποία αφορούσε το μέλλον του Call of Duty στην πλατφόρμα, ο επικεφαλής του PlayStation, Jim Ryan, έρχεται δημοσίως να κατηγορήσει τον Phil Spencer του Xbox, τονίζοντας πως η πρότασή του ήταν ανεπαρκής και πως δε σκέφτεται τους παίκτες του PlayStation.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο GamesIndustry.biz, ο Ryan δήλωσε:

Δεν είχα σκοπό να σχολιάσω αυτό το θέμα, μιας και νόμιζα πως πρόκειται για μια ιδιωτική επαγγελματική συζήτηση. Ωστόσο, αισθάνομαι την ανάγκη να ξεκαθαρίσω τα πράγματα, επειδή ο Phil Spencer έφερε το θέμα στον δημόσιο διάλογο.

Η Microsoft προσφέρθηκε να παραμείνει το Call of Duty στο PlayStation μόνο για τρία χρόνια μετά τη λήξη της τρέχουσας συμφωνίας μεταξύ της Activision και της Sony.

Μετά από σχεδόν 20 χρόνια με το Call of Duty στο PlayStation, η πρότασή τους ήταν ανεπαρκής σε πολλά επίπεδα και δε λάμβανε υπόψη το αντίκτυπο για τους δικούς μας παίκτες. Θέλουμε να εγγυηθούμε ότι οι παίκτες του PlayStation θα συνεχίσουν να έχουν την υψηλότερης ποιότητας Call of Duty εμπειρία και η πρόταση της Microsoft υπονομεύει αυτό το στόχο.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg από τις αρχές του έτους, το PlayStation έχει τα marketing δικαιώματα του Call of Duty μέχρι και το 2024. Άρα, με βάση την επιστολή που μάθαμε ότι έστειλε η Microsoft, το franchise θα παρέμενε στις PlayStation κονσόλες μέχρι το 2027 και μετά θα γινόταν μάλλον αποκλειστικό.

Για την ιστορία, όπως σας ενημερώσαμε στις αρχές του Αυγούστου, το Διοικητικό Συμβούλιο Οικονομικής Άμυνας (CADE) της Βραζιλίας έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας διάφορα επίσημα έγγραφα που περιλάμβαναν ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αυτό μάθαμε για τους ισχυρισμούς του Xbox πως το PlayStation προσπαθεί ενεργά να βάλει φρένο στην περεταίρω ανάπτυξη του Xbox Game Pass, πληρώνοντας μάλιστα developers παιχνιδιών «blocking rights» για να μην έρθουν ποτέ στη συνδρομητική υπηρεσία στο Game Pass, ενώ το PlayStation από την πλευρά του θέλει να μπλοκάρει την εξαγορά, καθώς θεωρεί πως θα βλάψει τον ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του προαναφερθέντος Βραζιλιάνικου οργανισμού, η Sony ήταν η μοναδική εταιρία της βιομηχανίας που έφερε ισχυρές αντιρρήσεις στην ένωση Xbox και Activision, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως το Call of Duty “είναι ένα απαραίτητο παιχνίδι, ένα blockbuster, ένα AAA που δεν έχει κανέναν ανταγωνιστή”.