PS5: Πολύ μεγάλες εσωτερικές αλλαγές στο νέο μοντέλο 1200 και μειωμένη κατανάλωση

Αναλυτικά όλες οι διαφορές
07 Σεπτεμβρίου 2022 14:23
PS5: Πολύ μεγάλες εσωτερικές αλλαγές στο νέο μοντέλο 1200 και μειωμένη κατανάλωση

Όπως σας ενημερώσαμε πριν μερικές ημέρες, στα ράφια των καταστημάτων της Αυστραλίας έφτασε αθόρυβα μια νέα έκδοση του PS5, η οποία έρχεται με κωδικό "CFI-1200". Αρχικά, η πρώτη διαφορά που παρατηρήθηκε ήταν το βάρος της κονσόλας, με το νέο μοντέλο να είναι ξανά αισθητά ελαφρύτερο από το launch μοντέλο.

Τώρα, όμως, ο συνήθης ύποπτος, ο YouTuber Austin Evans, κατάφερε να αποκτήσει το ‘1200’ μοντέλο και έκανε μια αναλυτική σύγκριση με τις προηγούμενες δύο εκδόσεις του PS5, παρουσιάζοντας τις αρκετές διαφορές τους. Ας δούμε, λοιπόν, αναλυτικά τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε:

Οι εσωτερικές διαφορές του νέου PS5:

Το νέο PS5 είναι πολύ αλλαγμένο εσωτερικά, κάτι που φαίνεται αμέσως μετά την αφαίρεση των πλαϊνών πάνελ, αφού υπάρχουν περισσότερες εγκοπές στα πλαστικά και νέες ενισχύσεις. Ομοίως, και το tray εγκατάστασης SSD είναι αλλαγμένο και πλέον δεν έχει PCB πίσω του, αλλά μέταλλο, κάτι που ενδέχεται να μεταφράζεται και σε καλύτερη ψύξη.

Συνεχίζοντας με τον ανεμιστήρα, όπως συμβαίνει από τις πρώτες PS5 κονσόλες, υπάρχουν διάφορες παραλλαγές και είναι καθαρά θέμα τύχης ποιος θα τύχει στον κάθε καταναλωτή. Σειρά έχει το σύστημα ψύξης που είναι αλλαγμένο, αφού στο πίσω μέρος έχει ενισχυθεί με ένα επιπρόσθετο heatpipe, ενώ στο μπροστά μέρος μοιάζει περισσότερο με το ‘1100’ μοντέλο, παρά με την αρχική έκδοση της κονσόλας’. Συνολικά, η κεντρική motherboard είναι αρκετά πιο κοντή, αλλάζοντας και τη θέση της CMOS μπαταρίας.

Το βάρος του νέου PS5:

  • Το αρχικό ‘1000’ PS5 μοντέλο ζυγίζει 3.817 κιλά.
  • Το πρώτο revision, δηλαδή το ‘1100’ PS5 μοντέλο ζυγίζει 3.547 κιλά.
  • Το νέο ‘1200’ PS5 μοντέλο ζυγίζει 3.302 κιλά.

Η κατανάλωση ενέργειας του νέου PS5:

  • Το αρχικό ‘1000’ PS5 μοντέλο καταναλώνει 218 Watt.
  • Το πρώτο revision, δηλαδή το ‘1100’ PS5 μοντέλο καταναλώνει 229 Watt.
  • Το νέο ‘1200’ PS5 μοντέλο καταναλώνει 201 Watt.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διαφορά της τάξεως σχεδόν του 10% που σε βάθος χρόνου μπορεί να έχει θετική επίπτωση και στον λογαριασμό του ρεύματος.

Οι θερμοκρασίες του νέου PS5:

  • Το αρχικό ‘1000’ PS5 μοντέλο έφτασε στο πιο καυτό σημείο τους 52.4 βαθμούς κελσίου στον πίσω αεραγωγό.
  • Το πρώτο revision, δηλαδή το ‘1100’ PS5 μοντέλο έφτασε στο πιο καυτό σημείο τους 63 βαθμούς κελσίου στον πίσω αεραγωγό.
  • Το νέο ‘1200’ PS5 μοντέλο έφτασε τους 52.5 βαθμούς κελσίου στον πίσω αεραγωγό, αλλά αξίζει να σημειωθεί πως η θερμοκρασία ήταν καλύτερα κατανεμημένη σε όλο το μήκος της κονσόλας.

Για την ώρα το νέο PS5 είναι διαθέσιμο μόνο στην Αυστραλία, αλλά σύντομα αναμένεται να είναι η μοναδική διαθέσιμη έκδοση παγκοσμίως. Σύμφωνα με τον YouTuber η νέα αυτή έκδοση φαίνεται να είναι καλύτερη, κυρίως χάρη στη μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, η οποία δεν ξέρουμε ακόμη σε τι ακριβώς οφείλεται.

Για περισσότερα μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βίντεο παρακάτω.