Ο Kojima αποκαλύπτει μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια των αρχικών Metal Gear Solid

Ένα εμπόδιο που συνάντησε κατά την ανάπτυξη
06 Σεπτεμβρίου 2022 23:48
Ο Kojima αποκαλύπτει μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια των αρχικών Metal Gear Solid

Όπως σας ενημερώσαμε τον Ιούλιο, η θρυλική σειρά Metal Gear έκλεισε πρόσφατα τα 35 της χρόνια, αφού το πρώτο παιχνίδι είχε κάνει το ντεμπούτο του το καλοκαίρι του 1987. Πρόκειται μάλιστα για ένα από τα εμπορικότερα gaming franchises όλων των εποχών, με τα διάφορα παιχνίδια του να έχουν πουλήσει αθροιστικά πάνω από 50 εκατομμύρια αντίτυπα.

Με αφορμή, λοιπόν, αυτή τη μεγάλη επέτειο, ο δημιουργός της σειράς, Hideo Kojima, αποφάσισε τώρα να αποκαλύψει μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια που αφορά την ανάπτυξη των αρχικών Metal Gear Solid. Συγκεκριμένα, ο Kojima αναφέρθηκε σε ένα από τα εμπόδια που είχε συναντήσει και το οποίο αφορούσε τα πραγματικά ιστορικά πλάνα που περιλαμβάνονται στις κυκλοφορίες της σειράς. Φυσικά, το PlayStation ήταν ικανό να αναπαράγει συμπιεσμένα βίντεο, οπότε δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιον περιορισμό τεχνικής φύσεως.

Αντιθέτως, ο Kojima γνωστοποίησε ότι παλιά δεν ήξερε καλά τη βιομηχανία και το τι πρέπει να γίνει για να ληφθούν οι κατάλληλες άδειες. Μάλιστα, θέλοντας να ενσωματώσει τα περίφημα αυτά πλάνα στα παιχνίδια του, ζήτησε μέχρι και τη βοήθεια του ιαπωνικού τηλεοπτικού καναλιού NHK, αναφέροντας πως «αυτό δεν πήγε και τόσο καλά». Εν τέλει, χρειάστηκαν ολόκληρα χρόνια μέχρι να καταφέρει ο Kojima να πάρει τις άδειες από τα σωστά άτομα, να επεξεργαστεί και να ενσωματώσει τα πλάνα που ήθελε, έτσι ώστε να δώσει σάρκα και οστά στο όραμά του.

Βέβαια, ο Ιάπωνας δημιουργός αναφέρει πως πλέον του παίρνει πολύ λιγότερο χρόνο για κάτι τέτοιο, αφού γνωρίζει πως δουλεύει πλέον η βιομηχανία, ενώ είναι και αρκετά πιο γνωστός.

Συγχρόνως, αξίζει να σημειωθεί πως ο Kojima δήλωσε ευγνώμων που ο κόσμος εκτιμά ακόμη τη δουλειά του και έτσι μέσα από ένα διαφορετικό tweet, αυτή τη φορά στον αγγλικό του λογαριασμό, τόνισε:

Πλέον, μπορώ ειλικρινά να πω ότι είμαι ευτυχής που ακόμη και μετά από 24 χρόνια, οι άνθρωποι εξακολουθούν να μιλούν γι' αυτό. Η δημιουργία παιχνιδιών είναι σαν την pop ψυχαγωγία. Εξαφανίζεται με την πάροδο του χρόνου. Οι καιροί κινούνται γρήγορα, αλλά η τεχνολογία εξελίσσεται τόσο γρήγορα που σε λίγα χρόνια γίνεται παρωχημένη.

Κατάφερα να δημιουργήσω παιχνίδια επειδή πάντα πίστευα πως "ό,τι συμβαίνει στο Βέγκας μένει στο Βέγκας". Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η καλύτερη δουλειά μου είναι πάντα η πιο πρόσφατη.