Συνθέτης Starfield: Είναι ένα «τεράστιο» και «φιλοσοφικό» RPG

Νέες δηλώσεις από τον Inon Zur
04 Σεπτεμβρίου 2022 16:42
Συνθέτης Starfield: Είναι ένα «τεράστιο» και «φιλοσοφικό» RPG

Το Starfield είναι μια από τις πιο αναμενόμενες κυκλοφορίες του Xbox και της Bethesda για το 2023 και τώρα ο συνθέτης του παιχνιδιού έρχεται να ανεβάσει λίγο περισσότερο το hype.

Συγκεκριμένα, ο Inon Zur παραχώρησε μια συνέντευξη στο podcast του μουσικού Nikhil Hogan, στο οποίο μίλησε για διάφορα από τα τεράστια projects που έχει συνεισφέρει, όπως τα Dragon Age και Fallout, χωρίς να λείπει και η συζήτηση για το φιλόδοξο διαστημικό RPG του Todd Howard.

Αναλυτικότερα, ο Hogan ρώτησε τον Zur τι θα μπορούσε να μας πει για το Starfield και ο συνθέτης ξεκίνησε σχολιάζοντας την κλίμακα του project.

Το Starfield είναι ένα τεράστιο παιχνίδι. Το Starfield είναι ένα βαθύ παιχνίδι, ένα φιλοσοφικό παιχνίδι. Αν θέλετε να παίξετε το Starfield, θα καταναλώσει μεγάλο μέρος της ύπαρξής σας. Πιστεύω ότι μετά το Starfield θα είστε, δε θα έλεγα άλλο άτομο, αλλά σίγουρα θα σας δώσει μια άλλη προοπτική, ίσως μια βαθύτερη προοπτική για όλη σας την ύπαρξη.

Στη συνέχεια, ο Zur κλήθηκε να απαντήσει πόσο μεγαλύτερο είναι το παιχνίδι, τουλάχιστον όσον αφορά τις μουσικές συνθέσεις του, τονίζοντας:

Το παιχνίδι είναι τουλάχιστον δύο φορές μεγαλύτερο από το μέχρι τώρα μεγαλύτερο παιχνίδι που έχει κυκλοφορήσει η Bethesda. Οπότε, είναι τεράστιο.

Στην πραγματικότητα, στον πυρήνα του, το Starfield δεν είναι ένα ακόμη shooter ή ένα ακόμη RPG, το Starfield κάνει πραγματικά ένα πολύ θαρραλέο βήμα σε ένα πεδίο που είναι πιο φιλοσοφικό.

Δεν έχει να κάνει με το πώς φαίνεται, δεν έχει να κάνει με το πώς είναι το gameplay, αν και αυτά είναι επίσης απίστευτα, αλλά έχει να κάνει με την ιστορία και με την ικανότητά σας να πείτε τη δική σας ιστορία μέσα από αυτό. Έχει να κάνει με την ικανότητά σας να κάνετε ερωτήσεις, να αναζητήσετε περαιτέρω τις απαντήσεις και ίσως να τις πάρετε.

Φυσικά, οι απαντήσεις του συνθέτη μοιάζουν κάπως αόριστες, αφού σίγουρα δε μπορεί ακόμη να μιλήσει ελεύθερα για το παιχνίδι. Ωστόσο, σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε περισσότερα, παρακάτω θα βρείτε ολόκληρη την άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξή του.