Valve: «Δουλεύουμε σε πολλά παιχνίδια» - Δηλώσεις και για νέο Half-Life

Σχεδιαστής της εταιρίας αποκαλύπτει
02 Σεπτεμβρίου 2022 18:54
Valve: «Δουλεύουμε σε πολλά παιχνίδια» - Δηλώσεις και για νέο Half-Life

Εδώ και καιρό η Valve βρίσκεται στο επίκεντρο των gaming συζητήσεων, μεταξύ άλλων χάρη στη νέα της φορητή κονσόλα, το Steam Deck, για το οποίο η εταιρία έχει επιβεβαιώσει πως θα υπάρξει και δεύτερη γενιά.

Ωστόσο, παρά την επιτυχία που γνωρίζει το Deck, αλλά και το περιζήτητο Index VR headset της, η Valve φαίνεται πως δε σκοπεύει να εστιάσει τις προσπάθειές της μόνο στο Steam και στο νέο hardware. Συγκεκριμένα, ο σχεδιαστής της εταιρίας, Greg Coomer, ο οποίος έχει εργαστεί σε όλα τα Half-Life παιχνίδια, τα Portal και τα Left 4 Dead, παραχώρησε μια νέα συνέντευξη στο ιαπωνικό gaming περιοδικό Famitsu, στην οποία ρωτήθηκε ακριβώς για το θέμα αυτό.

Αναλυτικότερα, ο Coomer τόνισε πως η Valve έχει αυτή τη στιγμή πολλαπλά παιχνίδια υπό ανάπτυξη, αναφέροντας:

Δε θα σταματήσουμε να φτιάχνουμε παιχνίδια. Η Valve έχει πολλά projects υπό ανάπτυξη και έτσι θα συνεχίσουμε να κυκλοφορούμε παιχνίδια.

Η ανάπτυξη παιχνιδιών είναι πολύ σημαντική για τη Valve. Δε γνωρίζω τους συγκεκριμένους αριθμούς, αλλά το ποσοστό των εργαζομένων που ασχολούνται αυτή τη στιγμή με την ανάπτυξη παιχνιδιών είναι υψηλό. Συμμετέχουν πολλοί developers.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως ο Coomer ρωτήθηκε και για το μέλλον της σειράς Half-Life, δίνοντας μιας άκρως ενθαρρυντική απάντηση.

Η σύντομη απάντηση είναι ναι, υπάρχουν περισσότερα να πούμε για τον κόσμο του Half-Life. Το Alyx είναι ένα σημάδι ότι η Valve έχει περισσότερα να πει για τον κόσμο αυτό.

Η απάντηση του Coomer είναι ξεκάθαρη. Το στέλεχος της Valve δεν επιβεβαίωσε απλά ότι η εταιρία ετοιμάζει πολλαπλά παιχνίδια, αλλά εμμέσως άφησε να εννοηθεί πως το ένα από αυτά είναι νέο Half-Life.

Πράγματι η Valve φαίνεται αρκετά πιο δραστήρια τελευταία, αφού μετά το Half-Life: Alyx που ήρθε το Μάρτιο του 2020, έφερε στην αγορά και το μικρότερης κλίμακας Aperture Desk Job για να συνοδεύσει το ντεμπούτο του Deck, ενώ επιμελήθηκε και το πακέτο Portal Companion Collection που έφερε τη λατρεμένη σειρά στο Switch.

Το τι άλλο ετοιμάζει η εταιρία του Gabe Newell μένει να το δούμε.