Call of Duty, Overwatch και Diablo θα έρθουν στο Xbox Game Pass – Νέες δηλώσεις Phil Spencer

Το γιγαντιαίο deal συνάντησε νέα εμπόδια
01 Σεπτεμβρίου 2022 16:03
Call of Duty, Overwatch και Diablo θα έρθουν στο Xbox Game Pass – Νέες δηλώσεις Phil Spencer

Η κολοσσιαία εξαγορά της Activision Blizzard από το Xbox εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο των gaming συζητήσεων το τελευταίο διάστημα και τώρα φαίνεται πως συνάντησε ένα νέο εμπόδιο. Συγκεκριμένα, η εξαγορά που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στις 18 Ιανουαρίου γνωρίζουμε πως βρίσκεται πλέον στη μέση της. Ωστόσο, παρόλο που οι μέτοχοι της Activision Blizzard ψήφισαν υπέρ, η Microsoft πρέπει επίσης να πάρει και τις εγκρίσεις των σχετικών ρυθμιστικών αρχών, όπως είναι το FTC, ο αντίστοιχος φορέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το νέο εμπόδιο, λοιπόν, είναι η Competition and Markets Authority (CMA), η ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου. Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, η CMA επιβεβαίωσε τον περασμένο μήνα ότι είχε ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τη συμφωνία των 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για να διαπιστωθεί αν είναι δίκαιη ή αν πλήττει τον ανταγωνισμό. Αφού συγκέντρωσε σχόλια από τρίτους που έχουν συμφέροντα στην προτεινόμενη συμφωνία, η CMA ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει μια σειρά από ανησυχίες που πρέπει να διευθετηθούν.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι η Microsoft και η Activision Blizzard έχουν πλέον προθεσμία έως τις 8 Σεπτεμβρίου για να υποβάλουν προτάσεις που να διευθετούν τις ανησυχίες της και ότι εάν δε ληφθούν οι κατάλληλες προτάσεις, τότε η συμφωνία θα παραπεμφθεί για περαιτέρω διερεύνηση. Αν συμβεί αυτό, κατά τη δεύτερη φάση των ερευνών, η CMA θα διορίσει μια ανεξάρτητη επιτροπή για να εξετάσει λεπτομερέστερα τη συμφωνία και να αξιολογήσει εάν είναι πιθανό να οδηγήσει σε ουσιαστική μείωση του ανταγωνισμού.

Η σκληρή στάση της βρετανικής αρχής πυροδότησε αμέσως αντιδράσεις από την πλευρά της Microsoft, με τον Phil Spencer να αναρτά μια αναλυτική δήλωση στο επίσημο blog της εταιρίας. Στο πλαίσιο αυτό επιβεβαίωσε πως στόχος της εταιρίας είναι να γίνουν τα παιχνίδια της Activision-Blizzard πιο προσβάσιμα για όλους και έτσι σκοπεύει να φέρει τα Call of Duty, Overwatch, Diablo κ.α. στο Xbox Game Pass.

Επεκτείνουμε τις επιλογές με δύο τρόπους: μέσω της δημιουργίας του Game Pass, το οποίο παρέχει στους παίκτες μια συνδρομητική επιλογή, και φέρνοντας περισσότερα παιχνίδια σε πλατφόρμες κινητών τηλεφώνων, μεταξύ άλλων χάρη στην τεχνολογία μας για streaming από το cloud.

Οι συνδρομητικές υπηρεσίες όπως το Game Pass κάνουν το gaming πιο προσιτό και βοηθούν παίκτες απ’ όλο τον κόσμο να βρουν το επόμενο αγαπημένο τους παιχνίδι. Το Game Pass δίνει τη δυνατότητα στους developers να προσφέρουν περισσότερα παιχνίδια σε περισσότερους παίκτες, όχι σε λιγότερους.  Σκοπεύουμε να καταστήσουμε την πολυαγαπημένη βιβλιοθήκη παιχνιδιών της Activision Blizzard - συμπεριλαμβανομένων των Overwatch, Diablo και Call of Duty - διαθέσιμη στο Game Pass και να αναπτύξουμε αυτές τις κοινότητες παιχνιδιών. Προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη αξία στους παίκτες, ελπίζουμε να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το Game Pass, επεκτείνοντας την απήχησή του στα κινητά τηλέφωνα και σε κάθε συνδεδεμένη συσκευή.

Παράλληλα, ο Spencer θέλησε να ξεκαθαρίσει μια και καλή το θέμα της αποκλειστικότητας του Call of Duty και έτσι στο πλαίσιο της νέας του δημόσιας τοποθέτησης τόνισε:

Έχουμε ακούσει ότι αυτή η συμφωνία μπορεί να απομακρύνει franchises όπως το Call of Duty από τα μέρη όπου ο κόσμος τα παίζει σήμερα.  Γι' αυτό, όπως έχουμε ξαναπεί, δεσμευόμαστε να διαθέσουμε την ίδια έκδοση του Call of Duty στο PlayStation την ίδια ημέρα που το παιχνίδι θα κυκλοφορεί και αλλού.  Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να παίζουν μεταξύ τους σε όλες τις πλατφόρμες και σε όλες τις συσκευές.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.