H Quantic Dream του "Detroit" εξαγοράσθηκε από την NetEase

Νέα σημαντική εξαγορά στη βιομηχανία από την publisher του Diablo Immortal
31 Αυγούστου 2022 13:36
H Quantic Dream του "Detroit" εξαγοράσθηκε από την NetEase

Μια νέα σημαντική εξαγορά για τη gaming βιομηχανία ολοκληρώθηκε σήμερα, ανάμεσα σε όλες όσες γίνονται και ακούγονται ότι θα γίνουν.

Η γαλλική Quantic Dream εξαγοράστηκε από την κινεζική εταιρία NetEase, η οποία το 2019 είχε εξαγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της, χωρίς όμως να αποκαλύπτεται το ποσό της συμφωνίας. 

Για όσους δε γνωρίζουν η Quantic Dream είναι ένα από τα πιο ταλαντούχα στούντιο της gaming βιομηχανίας εκεί έξω, με συνιδρυτή και δημιουργικό mastermind τον David Cage. Έχει παραδώσει παιχνίδια όπως τα Heavy Rain, Beyond: Two Souls και προσφάτως του Detroit: Become Human. Στα σκαριά έχει το Star Wars: Eclipse, το οποίο ωστόσο δεν έχει ημερομηνία κυκλοφορίας ακόμη, ενώ στη Gamescom 2022 αποκάλυψε το Under the Waves, που ανέλαβε την έκδοσή του. 

Όσο για τη NetEase, το όνομά της τελευταία έκανε πάταγο όταν έγινε η εκδότρια εταιρία του Diablo Immortal της Blizzard. Αποτελεί το πρώτο ευρωπαϊκό στούντιο που θα κατέχει η κινεζική εταιρία, με σκοπό να επεκταθεί σε παγκόσμια κλίμακα.