From Software: Sony και Tencent αγόρασαν το 30% της δημιουργού των Elden Ring και Dark Souls

Μήπως οδεύουν προς εξαγορά ολόκληρης της διάσημης developer εταιρίας;
31 Αυγούστου 2022 12:54
From Software: Sony και Tencent αγόρασαν το 30% της δημιουργού των Elden Ring και Dark Souls

Μια είδηση που προκαλεί ενδιαφέρον εν μέσω των gaming εξαγορών που γίνονται δεξιά και αριστερά αφορά την FromSoftware, μια από τις πιο επιτυχημένες developer εταιρίες των τελευταίων ετών που έχει χαρίσει διαμάντια της βιομηχανίας όπως τα Dark Souls, Bloodborne, Sekiro και πρόσφατα το Elden Ring, το οποίο είναι το πιο επιτυχημένο εμπορικά παιχνίδι του 2022 μέχρι στιγμής. 

Η Sony και η Tencent αύξησαν το μετοχικό τους κεφάλαιο στην ιαπωνική FromSoftware όπως μεταδίδουν διάφορα μέσα του εξωτερικού, με την πρώτη να κατέχει πλέον το 14.09% των μετοχών της εταιρίας, ενώ η δεύτερη μέσω της θυγατρικής της, SixJoy, κατέχει το 16.25%.

Ωστόσο, η τρέχουσα ιδιοκτήτρια της FromSoftware, δηλαδή η Kadokawa κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών με ποσοστό 69.66%. 

Το ποσό των μετοχών τους αντιστοιχεί σε περίπου $250 εκατομμύρια δολάρια, με την αξία της FromSoftware να εκτιμάται λίγο κάτω από το 1$ δισεκατομμύριο. Αυτή η επένδυση των δύο κολοσσών θα επιτρέψει το στούντιο να ενισχύσει τη δημιουργία νέων τίτλων, τόσο υπαρχόντων όσο και νέων IP, τη δυνατότητα έκδοσής τους, αλλά και να τα επεκτείνει σε διάφορα άλλα ψυχαγωγικά μέσα.