Γιατί το Lies of P είναι εμπνευσμένο από τον Πινόκιο;

Ο director εξηγεί τους λόγους
27 Αυγούστου 2022 19:04
Γιατί το Lies of P είναι εμπνευσμένο από τον Πινόκιο;

Το Lies of P ήταν από τα παιχνίδια που ξεχώρισαν για πολλούς στη φετινή Gamescom και όπως θα έχετε καταλάβει, εκτός από τα Soulslike παιχνίδια, είναι εμπνευσμένο από τον Πινόκιο. Γιατί όμως;

Ο director του παιχνιδιού, ο Choi Ji-Won μίλησε στο IGN και είπε ότι ήθελε ο παίκτης να αισθάνεται μία οικειότητα με το πρώτο Soulslike παιχνίδι του στούντιο και εξήγησε:

Έπρεπε να βρούμε ένα πολύ γνωστό «πράγμα» πρώτα, γιατί αυτό είναι το πρώτο Soulslike παιχνίδι μας, οπότε θέλαμε να έχουμε πρώτα μία βάση. Έτσι, καταλήξαμε σε μία γνωστή ιστορία και μετά δώσαμε τη δική μας «πινελιά». Ωστόσο, η εκδοχή της ιστορίας που γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι η χαριτωμένη μεταφορά της Disney και όχι η πρωτότυπη ιστορία του Carlo Collodi, η οποία είναι αρκετά σκοτεινή.

Επίσης, όταν σκέφτεσαι τον Πινόκιο, το μυαλό πάει απευθείας στην Disney, η οποία έκανε τον Πινόκιο λίγο πιο παιδικό. Στην πραγματικότητα, αν κοιτάξετε την αρχική ιστορία του Πινόκιο, θα καταλάβετε ότι είναι αρκετά σκοτεινή, αλλά και για ενήλικες.

Ένας άλλος λόγος που οι προγραμματιστές αποφάσισαν για τον Πινόκιο για το setting τους, είναι επειδή ταξιδεύει σε διάφορες τοποθεσίες, δίνοντας έτσι στο στούντιο την ευκαιρία να πειραματιστεί με διαφορικές περιοχές και να εμπλουτίσει τον κόσμο του παιχνιδιού.

Επίσης, ο Πινόκιο έχει πολύ διαφορετικά backgrounds. Ξεκινάει από το σπίτι του Τζεπέτο και μετά πηγαίνει στον ωκεανό και μπαίνει μέσα στη φάλαινα. Έτσι λοιπόν βρήκαμε την ιστορία του Πινόκιο πολύ ελκυστική για το παιχνίδι μας.

Μάλιστα, οι developers ετοιμάζουν και ένα μοναδικό σύστημα ‘ψεμάτων’, το οποίο θα αλλάζει το gameplay ανάλογα με τα όσα λέτε και κάνετε με τον χαρακτήρα σας.

Ο τίτλος αναμένεται να είναι μία next-gen εμπειρία και θα κυκλοφορήσει μόνο για τα PlayStation 5, Xbox Series X|S και PC. Μάλιστα, έγινε γνωστό ότι θα καταφθάσει από την πρώτη ημέρα στο Xbox Game Pass. Το παράθυρο κυκλοφορίας του είναι το 2023, αλλά δε γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα γίνει διαθέσιμος.

Tags: