Xbox: O Phil Spencer μιλά για τον πραγματικό λόγο που η Microsoft θέλει την Activision

Η μεγαλύτερη gaming εξαγορά στην ιστορία δεν έχει στόχο το παραδοσιακό gaming
26 Αυγούστου 2022 18:14
Xbox: O Phil Spencer μιλά για τον πραγματικό λόγο που η Microsoft θέλει την Activision

Η εξαγορά της Activision από το Xbox σόκαρε την gaming βιομηχανία, αν και ακόμη δεν έχει πάρει την έγκριση για να ολοκληρωθεί. Οι περισσότεροι πίστευαν πως ο λόγος που η Microsoft θέλει την Activision είναι κυρίως ένας και λέγεται Call of Duty, όντας το διασημότερο, πιο κερδοφόρο και πιο επιτυχημένο FPS όλων των εποχών. 

Ο Phil Spencer, επικεφαλής του Xbox, αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο πίσω από τις προθέσεις της Microsoft για την εξαγορά της Activision και, μαντέψτε, δεν έχει να κάνει με το παραδοσιακό gaming.

Όπως είπε στην συνέντευξή του στο Bloomberg, η μερίδα που κατέχει η Activision στο mobile gaming ήταν ο κινητήριος μοχλός: 

"Η μεγαλύτερη πλατφόρμα παιχνιδιών στον πλανήτη είναι τα κινητά τηλέφωνα. 1.5 δισεκατομμύριο άνθρωποι παίζουν σε κινητά τηλέφωνα. Και υποθέτω ότι, δυστυχώς ως Microsoft, δεν είναι ένα μέρος όπου έχουμε μια εγγενή πλατφόρμα. Όπως στο gaming, όπου προερχόμενοι από την κονσόλα και το PC, δεν έχουμε πολλές δημιουργικές δυνατότητες που να έχουν χτίσει επιτυχημένα παιχνίδια για κινητά. Ένα πράγμα σχετικά με το χώρο των βιντεοπαιχνιδιών είναι ότι, αν είσαι εδώ για παραπάνω καιρό, γνωρίζεις τους περισσότερους δημιουργούς εκεί έξω. Οπότε γνωρίζεις τις ομάδες που θα μπορούσαν να ταιριάζουν σε αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε. Αλλά πραγματικά ξεκινήσαμε τις συζητήσεις, εσωτερικά τουλάχιστον, για την Activision Blizzard σχετικά με τις δυνατότητες που είχαν στα κινητά και στη συνέχεια για το PC με την Blizzard. Αυτά είναι τα δύο πράγματα που μας κίνησαν πραγματικά το ενδιαφέρον.

Αναφορικά με τις νεότερες εξελίξεις γύρω από την έγκριση του deal-μαμούθ μεταξύ Xbox-Activision θα βρείτε περισσότερα εδώ