Αγωγή-μαμούθ €5 δισ. στη Sony για εξαπάτηση πελατών μέσω του PlayStation Store

Κατηγορείται επίσης για παραβίαση του νόμου περί ανταγωνισμού
22 Αυγούστου 2022 21:48
Αγωγή-μαμούθ €5 δισ. στη Sony για εξαπάτηση πελατών μέσω του PlayStation Store

Αντιμέτωπη με μια αγωγή-μαμούθ ύψους £5 δισεκατομμυρίων λιρών (κοντά στα 5.9 δισ. ευρώ) βρίσκεται η Sony καθώς κατατέθηκε μήνυση εναντίων της με την κατηγορία πως "εξαπατά" τους καταναλωτές μέσω του PlayStation Store. 

Την αγωγή κατέθεσε ο Alex Neill, ένας πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΜΚΟ προστασίας καταναλωτών "Which UK", ο οποίος δηλώνει μάλιστα ότι "τα παιχνίδια τελείωσαν για τη Sony PlayStation". Πιο συγκεκριμένα, η αγωγή που κατατέθηκε στο Εφετείο Ανταγωνισμού της Μεγάλης Βρετανίας, αναφέρει πως η Sony έχει εξαπατήσει τον κόσμο χρεώνοντας προμήθεια 30% σε όλες τις ψηφιακές αγορές που γίνονται μέσω του PlayStation Store. 

Σύμφωνα με το Sky News πάνω από 9 εκατομμύρια καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν επηρεαστεί από την υπερχρέωση της Sony. Οποιοσδήποτε εντός της χώρας που έχει αγοράσει κάποιο παιχνίδι ή add-on πό το PS Store από τις 19 Αυγούστου 2016 έως και σήμερα συμπεριλαμβάνεται σε αυτή την αγωγή και θεωρητικά μπορεί να εισπράξει αποζημίωση που κυμαίνεται μεταξύ €80 έως €665 (αλλιώς 67 έως 562 λίρες). 

Ουσιαστικά ο βασικός ισχυρισμός αναφέρει ότι η Sony είναι ο βασικός πωλητής των ψηφιακών προϊόντων του PlayStation και έτσι σε θέση να υπερχρεώσει για αυτά. Επομένως εξαναγκάζει τους καταναλωτές να χρεώνονται παραπάνω αδίκως, παραβιάζοντας τους κανόνες ανταγωνισμού. 

Η Sony δεν έχει προβεί σε κάποιο επίσημο σχόλιο επί του θέματος και για οτιδήποτε νεότερο μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.