Το PlayStation μάλλον ετοιμάζει δικό του PC launcher σαν το Steam

Ανακαλύφθηκαν αναφορές στο port του Spider-Man
16 Αυγούστου 2022 23:06
Το PlayStation μάλλον ετοιμάζει δικό του PC launcher σαν το Steam

Όπως φαίνεται, η Sony ετοιμάζει κάτι αντίστοιχο με το Ubisoft Connect της Ubisoft, το Rockstar Games Launcher της Rockstar, το BattleNet της Activision Blizzard ή σαν τα πασίγνωστα Steam και Epic Games Store. Συγκεκριμένα, όπως επιβεβαιώνει το VGC, το Marvel's Spider-Man Remastered που κυκλοφόρησε πρόσφατα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, περιλαμβάνεις αναφορές σε έναν “PlayStation PC launcher”.

Για να εντοπίστηκε κάτι τέτοιο στα αρχεία του παιχνιδιού, σημαίνει μάλλον πως το project έχει ήδη ξεκινήσει. Μάλιστα, πρόσφατα κυκλοφόρησαν πληροφορίες πως η Sony ετοιμάζεται παρασκηνιακά για να φέρει και το PlayStation Network στο PC, πράγμα που σημαίνει πως οι παίκτες των τίτλων της στην πλατφόρμα θα μπορούν να συνδέονται με τον PSN λογαριασμό τους για να κερδίζουν trophies ή να έχουν κοινά saves με την κονσόλα τους και άλλα χαρακτηριστικά.

Ένα πιθανό PlayStation PC launcher θα περιλάμβανε πέρα από το νέο Spider-Man και τις υπόλοιπες κυκλοφορίες της Sony στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όπως τα God of War, Days Gone, Horizon Zero Dawn και Predator Hunting Grounds, ενώ εντός του 2022 αναμένεται να τα πλαισιώσουν στην πλατφόρμα και τα Marvel's Spider-Man: Miles Morales και UNCHARTED: Legacy of Thieves Collection. Παράλληλα, υπάρχουν φήμες και για μεταφορά του Returnal στο PC.

Μέχρι στιγμής για όλες αυτές της κυκλοφορίες η Sony αξιοποιούσε τα ηλεκτρονικά καταστήματα των Steam και Epic Games Store, αλλά καθώς η στροφή του PlayStation στο PC συνεχίζεται, οι τίτλοι των PlayStation Studios φαίνεται πως θα αποκτήσουν προσεχώς μια νέα στέγη.

Για την ιστορία, από τις αρχές του έτους υπάρχουν φήμες πως το PlayStation ετοιμάζει το δικό του launcher. Συγκεκριμένα, ο host Nick Baker του XboxEra podcast είχε ισχυριστεί πως η εταιρία εργάζεται πάνω στο δικό της πρόγραμμα εκκίνησης, το οποίο θα υποστηρίζει μάλιστα και cross-buy με άλλες πλατφόρμες. Αυτό ενδεχομένως να σημαίνει πως η Sony έχει στα σκαριά κάποιο εγχείρημα αντίστοιχο με το Xbox Play Anywhere της Microsoft, χάρη στο οποίο κάποιος μπορεί να αγοράσει ένα Xbox παιχνίδι μόνο μια φορά και να παίξει είτε στην κονσόλα του είτε στον υπολογιστή του με το ίδιο αντίτυπο και με αυτόματη μεταφορά των saves και των achievements του.