Το Steam έκανε μια μικρή αλλά σημαντική αλλαγή για τα δωρεάν παιχνίδια

Που θα κάνει τη ζωή των χρηστών λίγο ευκολότερη
15 Αυγούστου 2022 10:26
Το Steam έκανε μια μικρή αλλά σημαντική αλλαγή για τα δωρεάν παιχνίδια

Μέσα από μια ενημέρωση που πλέον έχει γίνει ευρέως διαθέσιμη, το Steam διόρθωσε μια αρκετά εκνευριστική πτυχή της εμπειρίας χρήσης, για την οποία είχαν εκφράσει παράπονα πολλοί χρήστες της πλατφόρμας στο παρελθόν.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η αλλαγή αφορά τα δωρεάν παιχνίδια και ειδικότερα τον τρόπο απόκτησής τους. Συγκεκριμένα, μέχρι τώρα για να πάρει κάποιος ένα δωρεάν παιχνίδι έπρεπε να πατήσει στο Steam το κουμπί ‘Play Game’ και να ξεκινήσει υποχρεωτικά τη διαδικασία εγκατάστασης. Τώρα η Valve αποφάσισε να το αλλάξει αυτό και να κάνει τη ζωή των χρηστών λίγο ευκολότερη, με μια μικρή αλλά βολική προσθήκη.

Αναλυτικότερα, πλέον σε όλα τα free to play παιχνίδια, στα δωρεάν DLC αντικείμενα ή σε παιχνίδια που είναι προσωρινά δωρεάν στο πλαίσιο κάποιας προσφοράς, το Steam έχει προσθέσει ένα ‘Add to Library’ κουμπί. Αυτό κάνει ακριβώς αυτό που υπόσχεται, βάζει δηλαδή το παιχνίδι ή το DLC στην ψηφιακή σας βιβλιοθήκη, χωρίς να χρειάζεται να ξεκινήσει η χρονοβόρα διαδικασία εγκατάστασης, η οποία καθυστερεί τον υπολογιστή σας, ξεκινώντας να υπολογίζει πόσος διαθέσιμος χώρος υπάρχει στους δίσκους σας.

Κάπως έτσι, για να αποκτήσετε αυτή τη στιγμή ένα δωρεάν παιχνίδι, αρκεί να πατήσετε το νέο αυτό μπλε κουμπί και ο τίτλος θα προστεθεί για πάντα στην ψηφιακή σας βιβλιοθήκη.

Οι σελίδες των δωρεάν παιχνιδιών στο Steam μέχρι πρότινος:

Οι σελίδες των δωρεάν παιχνιδιών στο Steam με το νέο κουμπί άμεσης προσθήκης στη βιβλιοθήκη: