Η υπάλληλος της Konami που διέγραψε το P.T. του Kojima σπάει τη σιωπή της

Με αφορμή την 8η επέτειο του project
14 Αυγούστου 2022 13:28
Η υπάλληλος της Konami που διέγραψε το P.T. του Kojima σπάει τη σιωπή της

Πριν μερικά εικοσιτετράωρα και συγκεκριμένα στις 12 Αυγούστου, το P.T. έκλεισε 8 χρόνια. Πρόκειται για το ιδιαίτερο σύντομο horror παιχνίδι του Hideo Kojima, ο οποίος το κυκλοφόρησε μέσα από έναν διαφορετικό ψεύτικό publisher, χρησιμοποιώντας το ως έκπληξη για την ανακοίνωση του Silent Hills που ετοίμαζε σε συνεργασία με τον ταλαντούχο σκηνοθέτη Guillermo del Toro.

Όπως πιθανότατα γνωρίζετε, στην συνέχεια ακολούθησε μια ρήξη στη σχέση του Hideo Kojima με την Konami, η οποία διέγραψε το P.T. από το PlayStation Store, ακύρωσε το Silent Hills, περιόρισε την ανάπτυξη του Metal Gear Solid V και απέτρεψε τον Hideo από το να παραλάβει τα βραβεία που κέρδισε το δημιούργημά του.

Τώρα, με αφορμή την επέτειο του project, η Pearl L, πρώην εργαζόμενη της Konami, έσπασε τη σιωπή της. Πρόκειται για την επικεφαλής των first-party projects του ιαπωνικού κολοσσού εκείνη την εποχή, η οποία ζήτησε από τη Sony την διαγραφή του P.T. και αποκαλύπτει τώρα μερικές ενδιαφέρουσες παρασκηνιακές λεπτομέρειες.

Αναλυτικότερα, μέσα από ένα tweet της, δήλωσε:

Fun Fact: Μιας και ήμουν η επικεφαλής των first-part της Konami εκείνη την περίοδο, βοήθησα να στήσουμε το προϊόν στα ψηφιακά καταστήματα, με τον ψεύτικο publisher και όλα αυτά. Και μετά εγώ ήμουν που έπρεπε να τηλεφωνήσω στη Sony για να τους ζητήσω να το κατεβάσουν και να μπλοκάρουν τα εκ νέου κατεβάσματα. Αυτή ήταν μια πολύ διασκεδαστική συζήτηση.

Στη συνέχεια, η Pearl απάντησε σε πολλές ερωτήσεις χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης που αφορούσαν την αφαίρεση του P.T. Αναμενόμενα, η απορία που είχαν οι περισσότεροι ήταν το «γιατί». Το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος δυστυχώς δεν ξεκαθάρισε το τοπίο, λέγοντας απλά:

Το λέω αυτό με αγάπη, αλλά “επειδή Konami”.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως η Pearl τόνισε πως η κατάσταση δεν ήταν εύκολη για κανέναν και ειδικότερα για τους υπαλλήλους που στελέχωναν τα τμήματα εξυπηρέτησης πελατών της Konami και της Sony.

Ειλικρινά, δεν ήταν καθόλου καλή κατάσταση από κάθε άποψη – εκτιμώ πραγματικά τη Sony που έπρεπε να επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος της αντιμετώπισης της κατάστασης. Ήταν σίγουρα ένα ενδιαφέρον μάθημα για τη δύναμη και τη σημασία του να επιλέγεις τις μάχες σου όσον αφορά τη διαχείριση σχέσεων.

Τέλος, η πρώην υπάλληλος της Konami αποκάλυψε πως το περιστατικό του P.T. ήταν η πρώτη φορά που κάποιος ζήτησε από τη Sony να κατεβάσει ένα προϊόν από το ψηφιακό της κατάστημα και να μπλοκάρει τα περεταίρω downloads, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

Πιστέψτε με, και εγώ εύχομαι να είχε πάει διαφορετικά όλο αυτό.