Metroid Prime: Έχουν περάσει 20 χρόνια και μόλις μάθαμε ένα ακόμη μυστικό

Το soundtrack του παραλίγο να ήταν πολύ διαφορετικό
11 Αυγούστου 2022 15:36
Metroid Prime: Έχουν περάσει 20 χρόνια και μόλις μάθαμε ένα ακόμη μυστικό

Το Metroid Prime πρωτοκυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2002 αποκλειστικά για το Nintendo GameCube, καταφέρνοντας να σαρώσει σε κριτικές, με πολυάριθμα Game of The Year βραβεία και πολλούς gamers και κριτικούς να το χαρακτηρίζουν ως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών. Από τότε έχουν περάσει σχεδόν δύο δεκαετίες και όπως φαίνεται, ακόμη δεν έχουμε μάθει όλα τα μυστικά σχετικά με τα όσα συνέβησαν πίσω από τα παρασκήνια στη Nintendo και στη Retro Studios.

Συγκεκριμένα, πέρυσι είχαμε μάθει πως το project είχε ξεκινήσει αρχικά ως third-person shooter, ενώ τώρα αποκαλύφθηκε πως το εμβληματικό soundtrack που έχουν λατρέψει οι fans παραλίγο να ήταν πολύ διαφορετικό!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, κατά τη διάρκεια ενός AMA live stream στο Twitch, ο Sean Booth του λατρεμένου βρετανικού διδύμου Autechre, μια μπάντα από το Ηνωμένο Βασίλειο που είναι ιδιαίτερα γνωστή στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής, ρωτήθηκε γιατί το όνομά του βρίσκεται στα credits του Metroid Prime, μαζί με τον μουσικό συνεργάτη του, Rob Brown.

Ο Sean, λοιπόν, ξεκαθάρισε τι ακριβώς συνέβη, τονίζοντας πως πράγματι η Nintendo προσέγγισε αρχικά τη μπάντα για να αναλάβει το soundtrack του Metroid Prime. Ωστόσο, τελικά ο ιαπωνικός κολοσσός αποφάσισε να αφήσει το εγχείρημα στα έμπειρα χέρια του συνθέτη της σειράς Kenji Yamamoto, ο οποίος έγραψε εν τέλει το score και μερικά από τα θρυλικά κομμάτια που έμελλε να αγαπήσουν οι fans.

Αναλυτικότερα, ο μουσικός δήλωσε:

Παραβιάζω ένα NDA μιλώντας σχετικά με αυτό, αλλά βασικά μας ζητήθηκε να κάνουμε το soundtrack από την Retro Studios.

Συναντηθήκαμε μαζί τους στο Austin. Ήταν πολύ πρόθυμοι ενώ και εμείς ήμασταν πολύ πρόθυμοι, επειδή πρόκειται για το γαμημένο Metroid - το καλύτερο παιχνίδι που έγινε ποτέ! Ωστόσο, μετά η Nintendo το ακύρωσε για κάποιο λόγο και ήθελε να το κάνει ο δικός της άνθρωπος.

Δεν ξέρω πόση συμμετοχή είχαν στον ήχο του ή αν προσπάθησαν επίτηδες να το κάνουν να ακούγεται λίγο πιο δικό μας, αλλά δεν το νομίζω. Έχω διαβάσει βέβαια σχόλια από ανθρώπους που νομίζουν ότι ακούγεται λίγο σαν εμάς, αλλά δε νομίζω ότι ισχύει αυτό.  Βέβαια μιλάμε για κάτι πραγματικά υποκειμενικό.

 

Κάπως έτσι συμπληρώνεται ένα επιπλέον κομμάτι του παζλ της ανάπτυξης του Metroid Prime, το οποίο ακόμη και 20 χρόνια μετά φαίνεται πως κρύβει μυστήρια!