Ζαλίζουν οι πωλήσεις του GTA V που αποτελούν σχεδόν τις μισές ολόκληρου του franchise!

Συνεχίζεται το σερί όπου κάθε τρίμηνο πωλούνται και 5 εκατ. αντίτυπα
10 Αυγούστου 2022 12:38
Ζαλίζουν οι πωλήσεις του GTA V που αποτελούν σχεδόν τις μισές ολόκληρου του franchise!

Δεν έχει προηγούμενο η εμπορική επιτυχία του GTA V που κοντεύει σχεδόν μια δεκαετία στην αγορά, με τα νούμερά του να ζαλίζουν κυριολεκτικά. Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της Take Two Interactive, της εκδότριας εταιρίας της Rockstar Games οι πωλήσεις του Grand Theft Auto V έφτασαν σχεδόν το ιλιγγιώδες ποσό των 170 εκατομμυρίων αντιτύπων μέχρι σήμερα. 

Πριν από 18 μήνες που είχαμε ακούσει τελευταία φορά τον αριθμό πωλήσεων, το GTA V βρισκόταν στα 140 εκατομμύρια αντίτυπα. Με τον ρυθμό που μεγαλώνει η βάση παικτών του είναι πλέον αναπόφευκτο να φτάσει τα 200 εκατομμύρια αντίτυπα, κάτι που ίσως να είναι απλώς θέμα χρόνου. 

Η γιγάντωση του Grand Theft Auto V αποτυπώνεται και στο παρακάτω γράφημα με τις πωλήσεις του να αυξάνονται ανά τρίμηνο σταθερά κατά 5 εκατομμύρια αντίτυπα!

Τι κι αν έχει περάσει μέσα από 3 γενιές κονσολών, 9 χρόνια μετά την κυκλοφορία του το GTA V δεν δείχνει ίχνος σταματημού, με τις πωλήσεις του να αποτελούν σχεδόν τις μισές πωλήσεις ολόκληρου του franchise -συγκεκριμένα απαρτίζουν το 44%

Ενδεικτικά, το GTA V έχει πουλήσει πλέον περισσότερα αντίτυπα από ολόκληρα franchises παιχνιδιών όπως: Assassin's Creed (155+ εκατ.), Final Fantasy (165+ εκατ.), Resident Evil (127+ εκατ.) και Monster Hunter (84+ εκάτ.).