Xbox Series S: Η Microsoft θέλει να βελτιώσει την απόδοσή του και βρήκε τρόπο

Προς το παρόν δίνει τα "κλειδιά" στους developers
06 Αυγούστου 2022 15:38
Xbox Series S: Η Microsoft θέλει να βελτιώσει την απόδοσή του και βρήκε τρόπο

Η Microsoft θέλει να βελτιώσει την απόδοση του Xbox Series S, της προσιτής current-gen κονσόλας της και βρήκε τον τρόπο για να ξεκλειδώσει λίγη παραπάνω από την ιπποδύναμή του. 

Όπως μεταδίδει το The Verge, οι developers έχουν λάβει ένα software update για τα dev kits του Xbox Series S, το οποίο έχει όλα τα φόντα να βελτιώσει την απόδοση γραφικών σε ορισμένες περιπτώσεις. 

Σύμφωνα με το βίντεο που κυκλοφόρησε στα σοκάκια των game developers, η Microsoft ισχυρίζεται ότι με το νέο update "δίνεται περισσότερος έλεγχος στην εκμετάλλευση της μνήμης, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση της απόδοσης γραφικών σε καταστάσεις που η μνήμη ζορίζεται." Επίσης αναφέρει ότι έχουν "απελευθερωθεί εκατοντάδες παραπάνω megabytes μνήμης" τα οποία βρίσκονται πλέον στη διάθεση των developers για να εκμεταλλευτούν όπως θέλουν στα Series S παιχνίδια.  

Αυτό τι σημαίνει πρακτικά; Σε μεταγενέστερα παιχνίδια οι developers θα εκμεταλλευθούν την έξτρα ελευθερία που τους δίνεται στη χρήση μνήμης και έτσι θεωρητικά, κάποια παιχνίδια θα δουν βελτίωση στην απόδοσή τους. 

To Xbox Series S είναι η budget πρόταση της Microsoft που μπορεί να τρέχει τα παιχνίδια της τρέχουσας (ή next-gen αν θέλετε) γενιάς, όπως το Series X, αλλά με την ανάλυση να περιορίζεται στα 1080p.