Το Steam γίνεται πιο αυστηρό όσον αφορά τις εικόνες των παιχνιδιών που πουλάει

Ανακοινώνοντας νέους κανόνες
30 Ιουλίου 2022 20:07
 Το Steam γίνεται πιο αυστηρό όσον αφορά τις εικόνες των παιχνιδιών που πουλάει

Μέσα από το επίσημο blog του, το Steam ανακοίνωσε πως πρόκειται να γίνει αρκετά πιο αυστηρό, όσον αφορά τις προωθητικές εικόνες που θα επιτρέπει να χρησιμοποιούν στην πλατφόρμα τα διάφορα προς πώληση παιχνίδια.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, οι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την 1η Σεπτεμβρίου και αφορούν τα κεντρικά banners των παιχνιδιών στο κατάστημα. Η Valve έχει παρατηρήσει τελευταία μια σημαντική αύξηση των εικαστικών που είναι υπερβολικά συνωστισμένα, ενσωματώνοντας για παράδειγμα βαθμολογίες κριτικών και λογότυπα βραβείων που αποσπούν εντελώς την προσοχή των καταναλωτών από το λογότυπο του ίδιου του παιχνιδιού. Παράλληλα, παρατηρήθηκε πως πολλά banners ενσωματώνουν και άλλες άσχετες πληροφορίες, όπως πληροφορίες εκπτώσεων, χωρίς να έχουν λείψει και οι παραπλανητικές εικόνες που προκαλούν σύγχυση στους πελάτες.

Για το λόγο αυτό, μετά το πέρας του καλοκαιριού θα απαγορεύεται τα εικαστικά των παιχνιδιών στο Steam να περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Σκορ από reviews
  • Ονόματα βραβείων
  • Πληροφορίες εκπτώσεων
  • Προωθητικές πληροφορίες για άλλα προϊόντα
  • Άλλα άσχετα κείμενα

Τέλος, σε περίπτωση που κάποιος developer θέλει να διαφημίσει ένα μεγάλο update ή κάποιο DLC, θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί ένα εναλλακτικό εικαστικό με πιο ελαστικούς κανόνες, το πολύ για ένα μήνα.

Παρακάτω ακολουθούν μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα, ενώ μπορείτε να διαβάσετε ακόμη περισσότερα στην επίσημη ανακοίνωση της Valve, πατώντας εδώ.

Παραδείγματα εικαστικών που δε θα επιτρέπονται στο Steam:

Παράδειγμα εικαστικού που θα συνεχίσει να επιτρέπεται στο Steam:

Tags: