GTA 6: Αρχικά η Rockstar ήθελε 3 πόλεις και 4 πρωταγωνιστές!

Άλλαξαν ριζικά τα σχέδια της εταιρίας
29 Ιουλίου 2022 23:11
GTA 6: Αρχικά η Rockstar ήθελε 3 πόλεις και 4 πρωταγωνιστές!

Πριν από μερικά εικοσιτετράωρα σας ενημερώσαμε για το ρεπορτάζ του εξαιρετικά έμπιστου ρεπόρτερ Jason Schreier του Bloomberg, ο οποίος έφερε στα φώτα της δημοσιότητας μερικές νέες και άκρως ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το GTA 6, έχοντας καταφέρει να μιλήσει με περισσότερους από 20 developers που εργάζονται για την Rockstar Games.

Μεταξύ άλλων, αποκάλυψε πως η κεντρική τοποθεσία του παιχνιδιού θα είναι μια φανταστική εκδοχή του Miami και των τριγύρω περιοχών. Ουσιαστικά πρόκειται για την περίφημη Vice City, ενώ έκανε επίσης γνωστό πως το GTA 6 θα έχει την πρώτη playable γυναίκα πρωταγωνίστρια της σειράς, μια Λατίνα που θα έχει τον κεντρικό ρόλο στο παιχνίδι μαζί με έναν ακόμη χαρακτήρα. Μάλιστα, ανέφερε πως το δίδυμο των πρωταγωνιστών θα είναι επηρεασμένο από τους πασίγνωστους ληστές Bonnie & Clyde.

Παράλληλα, το ρεπορτάζ του Schreier τόνιζε πως η Rockstar έχει μετατραπεί σε μια πιο ευγενική και ήπια εταιρία, καταβάλλοντας τεράστιες προσπάθειες να βελτιωθούν οι εργασιακές συνθήκες και να σταματήσουν οι υπερωρίες. Αυτό όμως την ανάγκασε να κάνει αλλαγές και στο GTA 6, αφού αρχικά ήθελε το επόμενο κεφάλαιο της σειράς να έχει τον πιο τεράστιο χάρτη απ’ οποιοδήποτε παιχνίδι Grand Theft Auto μέχρι σήμερα, περιλαμβάνοντας τεράστιες περιοχές της Βόρειας και Νότιας Αμερικής.

Εν τέλει, τα πλάνα αυτά άλλαξαν και η κλίμακα του project συμμαζεύτηκε, με ένα νέο ρεπορτάζ να αποκαλύπτει τώρα πόσο δραματικά πίσω έκανε η εταιρία. Συγκεκριμένα, ο επίσης αξιόπιστος ρεπόρτερ Stephen Totilo του Axios ήρθε να προσθέσει μερικές επιπλέον πληροφορίες, τις οποίες άντλησε από δικές του πηγές. Σύμφωνα με αυτές, η Rockstar αρχικά ήθελε η δράση του GTA 6 να λαμβάνει χώρα σε τρεις διαφορετικές πόλεις και όχι μόνο σε μια, την Vice City, όπως και έχει καταλήξει πλέον. Παράλληλα, τα σχέδια της περιλάμβαναν τέσσερις διαφορετικούς πρωταγωνιστές και όχι ένα δίδυμο, όπως και συμβαίνει στην τρέχουσα μορφή του project.

Φυσικά, το γεγονός ότι η κλίμακα του project μειώθηκε κυριολεκτικά στο 1/3 όσον αφορά το μέγεθος του χάρτη, δείχνει πόσο σοβαρά βλέπει πλέον η Rockstar τις εργασιακές συνθήκες, αφού ήταν διατεθειμένη να κάνει τη μετάβαση σε ένα πιο διαχειρίσιμο παιχνίδι για να αποφευχθεί η πίεση και οι υπερωρίες.

Μεταξύ, λοιπόν, όλων αυτών των αλλαγών και την αποχώρηση του συνιδρυτή Dan Houser το 2019, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής του Red Dead Redemption και Red Dead Redemption 2, καθώς και σχεδόν κάθε GTA και άλλου project της εταιρίας, όλα δείχνουν πως το GTA 6 θα είναι αρκετά διαφορετικό.