GTA 6: Θα έχει την πρώτη γυναίκα πρωταγωνίστρια, Vice City και ίσως έρθει το 2024

Νέες πληροφορίες για το πολυαναμενόεμνο project
27 Ιουλίου 2022 16:57
GTA 6: Θα έχει την πρώτη γυναίκα πρωταγωνίστρια, Vice City και ίσως έρθει το 2024

Ο εξαιρετικά έμπιστος ρεπόρτερ Jason Schreier του Bloomberg, μόλις έφερε στα φώτα της δημοσιότητας μερικές νέες και άκρως ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το GTA 6, έχοντας καταφέρει να μιλήσει με περισσότερους από 20 developers που εργάζονται για την Rockstar Games.

Στο εξαιρετικά αναλυτικό του ρεπορτάζ εστιάζει κυρίως στις παρασκηνιακές αλλαγές που έχουν γίνει στην Rockstar, η οποία σε αντίθεση με το παρελθόν δίνει πλέον τρομερή βαρύτητα στις εργασιακές συνθήκες στα διάφορα στούντιό της, μειώνοντας τις υπερωρίες, δείχνοντας τοξικούς επικεφαλής και προσφέροντας περισσότερες άδειες και άλλα οφέλη στους developers της.

Ωστόσο, πέρα από πληροφορίες για τις συνθήκες στη Rockstar, ο Schreier έκανε αποκαλύψεις και για το GTA 6. Συνοπτικά, τα νέα στοιχεία που έφερε στη δημοσιότητα είναι τα εξής:

  • Το GTA 6 βρίσκεται υπό ανάπτυξη σε διάφορες μορφές από το 2014.
  • Η κωδική ονομασία του GTA 6 εντός της Rockstar Games είναι ‘Project Americas’.
  • Το GTA 6 θα έχει την πρώτη playable γυναίκα πρωταγωνίστρια της σειράς. Είναι Λατίνα και θα πρωταγωνιστεί στο παιχνίδι μαζί με έναν ακόμη χαρακτήρα.
  • Το ζευγάρι των πρωταγωνιστών είναι επηρεασμένο από τους πασίγνωστους ληστές Bonnie & Clyde.
  • Η κεντρική τοποθεσία του παιχνιδιού είναι μια φανταστική εκδοχή του Miami και των τριγύρω περιοχών. Ουσιαστικά πρόκειται για την περίφημη Vice City.
  • Αρχικά η Rockstar ήθελε το GTA 6 να έχει τον πιο τεράστιο χάρτη απ’ οποιοδήποτε παιχνίδι Grand Theft Auto μέχρι σήμερα, περιλαμβάνοντας τεράστιες περιοχές της Βόρειας και Νότιας Αμερικής. Τα πλάνα αυτά άλλαξαν και η κλίμακα του project συμμαζεύτηκε.
  • Πλέον η Rockstar σχεδιάζει να εξελίσσει το GTA 6 με την πάροδο του χρόνου, προσθέτοντας νέες πόλεις μετά την κυκλοφορία του.
  • Ο χάρτης του GTA 6 είναι ήδη μεγάλος και έχει περισσότερες εσωτερικές τοποθεσίες απ’ οποιοδήποτε άλλο GTA παιχνίδι.
  • Οι developers με τους οποίους μίλησε ο ρεπόρτερ δεν ήξεραν κάτι για ημερομηνία κυκλοφορία, αλλά πιστεύουν πως χρειάζονται τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμη. Επομένως, το GTA 6 είναι πιθανό να έρθει το 2024 ή και αργότερα.

Για την ιστορία, πρόσφατα σας είχαμε ενημερώσει πως η ανάπτυξη του project μάλλον πέρασε στην επόμενη φάση της, αφού η Rockstar έχει ξεκινήσει τις μαζικές προσλήψεις. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.