PlayStation VR2: Αποκαλύφθηκε το μενού και οι λειτουργίες του

Νέες πληροφορίες για την εμπειρία χρήσης του VR headset
26 Ιουλίου 2022 18:04
PlayStation VR2: Αποκαλύφθηκε το μενού και οι λειτουργίες του

Καθώς η κυκλοφορία του νέας γενιάς PS VR2 headset εικονικής πραγματικότητας του PlayStation πλησιάζει, η εταιρία μόλις αποκάλυψε μερικές νέες σημαντικές πληροφορίες. Συγκεκριμένα, έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας μια νέα ανάρτηση μέσω του PlayStation Blog, η οποία είναι ειδικά αφιερωμένη στην εμπειρία χρήσης που θα προσφέρει το PS VR2.

Ξεκινώντας, ένα από τα σημαντικότερα νέα χαρακτηριστικά του δεύτερης γενιάς VR του PlayStation είναι το See-Through View. Αυτό θα σας επιτρέπει να εκμεταλλευτείτε τις ενσωματωμένες κάμερες και με το πάτημα ενός κουμπιού πάνω στο headset ή στο μενού θα βλέπετε τι βρίσκετε μπροστά σας στον πραγματικό κόσμο, χωρίς να είναι απαραίτητο να βγάλετε από το κεφάλι σας τη συσκευή. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο, αφού με ένα κλικ μπορείτε να βρείτε για παράδειγμα που έχετε αφήσει τα χειριστήρια.

Τόσο αυτή η λειτουργία, όσο και η νέα δυνατότητα του broadcasting θα είναι προσβάσιμες μέσα από μια ειδική κάρτα στο Control Center του PS5. Τι είναι όμως το broadcasting; Οι κάτοχοι της PS5 HD Camera θα έχουν τη δυνατότητα να καταγράψουν το VR gameplay τους, συνδυάζοντάς το συγχρόνως με τις αντιδράσεις τους, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Η επόμενη λειτουργία στην οποία στάθηκε η Sony είναι η προσαρμογή του χώρου παιχνιδιού, ο οποίος θα μπορεί να οριστεί χρησιμοποιώντας τις ενσωματωμένες κάμερες και τα Sense controllers. Ενώ παίζετε, αν πλησιάσετε το όριο που έχετε ορίσει, θα λάβετε μια σχετική προειδοποίηση, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι ρυθμίσεις θα μπορούν να τροποποιηθούν ανά πάσα στιγμή ενώ το PS VR2 είναι συνδεδεμένο.

Τέλος, η εταιρία αποκάλυψε πως το PS VR2 θα επιτρέπει στους κατόχους του να απολαμβάνουν ακόμη και τα μη-VR παιχνίδια τους σε εικονική πραγματικότητα, σα να έχουν μια τεράστια οθόνη σινεμά μπροστά τους. Στο cinematic mode το περιεχόμενο θα προβάλλεται σε 1920×1080 HDR με 24/60Hz και 120Hz frame rate.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μερικές από τις εικόνες που ανάρτησε η Sony, ενώ ακόμη αναλυτικότερες πληροφορίες θα βρείτε στο εν λόγω δημοσίευμα του PlayStation Blog, πατώντας εδώ.

Για την ιστορία, η Sony είχε ανακοινώσει στις αρχές του έτους τις επίσημες τεχνικές προδιαγραφές του PlayStation VR 2, όπως ότι θα προσφέρει 4K HDR απεικόνιση με OLED οθόνες και μεγαλύτερες γωνίες θέασης, αφού το FOV θα φτάνει τις 110 μοίρες. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα specs πατώντας εδώ. Συγχρόνως, η εταιρία είχε αποκαλύψει και το πρώτο VR παιχνίδι του νέου headset, το Horizon Call of the Mountain που αναπτύσσεται από την Guerrilla, σε συνεργασία με την Firesprite που εξαγοράστηκε πρόσφατα από το PlayStation. Παράλληλα, στο State of Play του Ιουνίου μάθαμε πως στο headset θα έρθει και το Resident Evil Village, μαζί με το The Walking Dead: Saints & Sinners - Chapter 2: Retribution, το No Man’s Sky και άλλα παιχνίδια. Περισσότερα σχετικά με τις ανακοινώσεις του εν λόγω σόου μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του headset παραμένει άγνωστη, με τη Sony να υπόσχεται περισσότερες πληροφορίες στο μέλλον. Το αν, λοιπόν, το PS VR 2 θα έρθει τελικά φέτος ή το 2023, θα το μάθουμε προσεχώς.