Πείτε αντίο στα Killzone του PlayStation – Κλείνουν οι online servers

Ένα ακόμη καρφί στο φέρετρο της σειράς
22 Ιουλίου 2022 17:45
Πείτε αντίο στα Killzone του PlayStation – Κλείνουν οι online servers

Σε περίπου τρεις εβδομάδες από τώρα οι online servers των Killzone παιχνιδιών θα κλείσουν, όπως έκανε μόλις γνωστό η Guerilla Games.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, οι παίκτες θα μπορούν να ριχτούν στις multiplayer αρένες και να δοκιμάσουν τις online λειτουργείες των Killzone: Mercenary και Killzone Shadow Fall μέχρι τις 12 Αυγούστου. Την ίδια ημέρα θα κλείσουν και οι servers του VR τίτλου της ομάδας RIGS: Mechanized Combat League.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Guerilla Games τονίζει:

Στις 12 Αυγούστου του 2022 οι online serves των Killzone: Mercenary, Killzone Shadow Fall (συμπεριλαμβανομένου του Intercept Mode) και του RIGS: Mechanized Combat League θα κλείσουν. Τα online χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων των online multiplayer modes θα σταματήσουν να λειτουργούν σε αυτή την ημερομηνία. Τα offline single-player modes θα παραμείνουν διαθέσιμα.

Για την ιστορία, έχουν περάσει οκτώ ολόκληρα χρόνια από τη στιγμή που είδαμε το τελευταίο κεφάλαιο της shooter σειράς, το Killzone Shadow Fall, το οποίο ήταν μάλιστα ένας από τους launch τίτλους του PS4. Το franchise πρωτοξεκίνησε στο PlayStation 2 το 2004 και είχε βαπτιστεί από πολλούς τότε ως το “Halo-Killer” της Sony.

Πλέον η ομάδα ανάπτυξης των Killzone, η Guerrilla Games, έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στο νέο της IP, Horizon. Το πρώτο παιχνίδι της σειράς, το Horizon Zero Dawn, γνώρισε τρομερή επιτυχία, ενώ μέσα στις αρχές της φετινής χρονιά έφτασε και το Horizon Forbidden West, με τους παίκτες να περιμένουν και ένα VR spin-off, το Horizon Call of the Mountain.

Σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσουμε πως πέρυσι το PlayStation είχε καταργήσει και την επίσημη ιστοσελίδα των Killzone.