Νέο στούντιο από τον συνδημιουργό του The Last of Us και των Uncharted

Επιστρέφει στη βιομηχανία ο Bruce Straley
21 Ιουλίου 2022 14:33
Νέο στούντιο από τον συνδημιουργό του The Last of Us και των Uncharted

Το 2017, ο συνδημιουργός του πρώτου The Last of Us και των Uncharted, Bruce Straley, αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Naughty Dog, κάνοντας ένα διάλειμμα από την gaming βιομηχανία γενικότερα.

Τώρα, περίπου πέντε χρόνια μετά και με γεμάτες πλέον μπαταρίες, ο Straley ανακοίνωσε πως επιστρέφει ενεργά στο game development, ιδρύοντας μάλιστα μια νέα ανεξάρτητη ομάδα ανάπτυξης. Ο λόγος γίνεται για την Wildflower Interactive, η οποία αναπτύσσει ένα «μικρούτσικο» και με ιδιαίτερο εικαστικό παιχνίδι, για το οποίο ο Straley φάνηκε αρκετά ενθουσιασμένος.

Συγκεκριμένα, μέσα από το πρώτο βίντεο που ανάρτησε το στούντιο, ο δημιουργός δήλωσε χαρακτηριστικά:

Το 2017 εγκατέλειψα τη βιομηχανία χωρίς να είμαι σίγουρος αν ήθελα πια να φτιάχνω παιχνίδια, αλλά όσο περισσότερο έλειπα, τόσο σκεφτόμουν το μέσο και όλα όσα δεν είχαν γίνει ακόμα και όλα όσα ήθελα να κάνω ακόμα, έχοντας μια ιδέα που με ακολουθούσε.

Έτσι, πήρα μερικούς φίλους και αρχίσαμε να δημιουργούμε πρωτότυπα και η ιδέα άρχισε να γίνεται καλή, άρχισε να γίνεται ξανά συναρπαστική και συνειδητοποίησα ότι πρέπει να φτιάξω αυτό το παιχνίδι. Αλλά αν πρόκειται να φτιάξω αυτό το παιχνίδι, σημαίνει ότι πρέπει να φτιάξω και μια ομάδα, και αν φτιάξω μια ομάδα, πρέπει να φτιάξω μια εταιρεία, και αν πρόκειται να το κάνουμε αυτό, τότε πρέπει να το κάνουμε με τον σωστό τρόπο.

Μέχρι στιγμής δε γνωρίζουμε πολλές πληροφορίες για το παιχνίδι, αλλά αξίζει να σημειωθεί πως το στούντιο απαρτίζεται από πολλούς ακόμη βετεράνους, έχοντας επιστρατεύσει μεταξύ άλλων developers από παιχνίδια όπως τα Call of Duty, Pathless, Abzu, Kena και Astroneer.

Για την ιστορία, ο Straley ξεκίνησε το ταξίδι του στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών το 1992 και από το 1999 μέχρι το 2017 εργαζόταν για τη Naughty Dog, όντας ο 15ος υπάλληλος που είχε προσλάβει ποτέ το στούντιο. Στα 18 αυτά χρόνια είχε συνεισφέρει στο Crash Team Racing και σε όλα τα παιχνίδια της σειράς Jak. Όσον αφορά τα Uncharted και το The Last of Us, ο ρόλος του ήταν καθοριστικός. Συγκεκριμένα, από το Uncharted 2: Among Thieves, ο Straley έχει αναλάβει το ρόλο του game director, ενώ και στο αρχικό The Last of Us ήταν επίσης game director, μαζί με τον Neil Druckmann.