GTA 6: Πέρασε στην επόμενη φάση η ανάπτυξή του; - Νέες εξελίξεις

Τι φανερώνει η νέα κίνηση της Rockstar;
21 Ιουλίου 2022 14:08
GTA 6: Πέρασε στην επόμενη φάση η ανάπτυξή του; - Νέες εξελίξεις

Στις αρχές της χρονιάς, η Rockstar Games κατάφερε να ταρακουνήσει τη gaming βιομηχανία με ένα λιτό tweet που αποκάλυπτε πως το GTA 6 βρίσκεται υπό ανάπτυξη. Μάλιστα, η ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας χρησιμοποιούσε τη χαρακτηριστική φράση “development for the next entry in the Grand Theft Auto series is well underway”, αφήνοντας δηλαδή να εννοηθεί πως η ανάπτυξη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

Τώρα, το project είναι πολύ πιθανό πως έφτασε ένα νέο ορόσημο, περνώντας στην επόμενη φάση του. Συγκεκριμένα, μέσα στις τελευταίες 24 ώρες η Rockstar Games ανάρτησε 70 καινούργιες αγγελίες για διαφορετικές θέσεις εργασίας στα διάφορα στούντιό της, με την πλατφόρμα Hitmarker να μετρά συνολικά 227 ανοιχτές θέσεις διαθέσιμες στην εταιρία.

Μεταξύ άλλων, η Rockstar Games θέλει να στελεχώσει το βασικό στούντιο των GTA, την Rockstar North, με επιπλέον προγραμματιστές, σχεδιαστές, animators και κάθε λογής developers, ακόμη και εξιδεικευμένο προσωπικό, όπως για παράδειγμα προγραμματιστή για τα physics αυτοκινήτων. Ανοιχτές θέσεις υπάρχουν και στην Rockstar San Diego, η οποία για παράδειγμα αναζητά έναν σχεδιαστή για open-world events, κάτι που αφήνει να εννοηθεί πως ο ρόλος του θα αφορά το GTA Online. Παράλληλα, και όλες οι υπόλοιπες ομάδες της εταιρίας έχουν πολλαπλές ανοιχτές θέσεις.

Δείτε τη χαοτική λίστα των ανοιχτών θέσεων εργασίας στη Rockstar Games:

Ο πολύ μεγάλος αριθμός των θέσεων και η μαζική ανάρτηση των αγγελιών τις τελευταίες ώρες, μάλλον υποδηλώνει πως το pre-production έχει πλέον ολοκληρωθεί και η ομάδα περνά στη φάση της κανονικής παραγωγής, με την τελική κυκλοφορία να ακολουθεί μετά, καθώς και το απαραίτητο quality assurance. Συνήθως το pre-production είναι αρκετά απαιτητικό και χρονοβόρο, αφού τότε μπαίνουν τα θεμέλια και παίρνονται οι αποφάσεις για την κατεύθυνση του project, περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία της ραχοκοκαλιάς της ιστορίας, κ.α.

Έτσι, όταν κάποιο project περνά στη φάση του full production, τότε είναι που γίνονται συνήθως μαζικές προσλήψεις, για να στελεχωθούν οι θέσεις που είναι απαραίτητες για την επίτευξη των στόχων που έχουν οριστεί στην προηγούμενη φάση. Πιθανότατα αυτός είναι και ο λόγος που η Rockstar ανακοίνωσε πριν μόλις μερικές ημέρες πως θα σταματήσει την ανάπτυξη περαιτέρω μεγάλων updates για το Red Dead Online, τονίζοντας πως χρειάζεται πλέον όλους τους πόρους της για το επόμενο GTA.

Για την ιστορία, πρόσφατα κυκλοφόρησε και μια νέα φήμη για το story και την τοποθεσία του παιχνιδιού. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.