Το PlayStation έκανε μια νέα εξαγορά και δεν είναι αυτό που νομίζετε

Μια νέα εταιρία εντάσσεται στο δυναμικό του PlayStation
19 Ιουλίου 2022 23:15
Το PlayStation έκανε μια νέα εξαγορά και δεν είναι αυτό που νομίζετε

Τους τελευταίους μήνες το PlayStation βρίσκεται σε ένα μεγάλο σερί εξαγορών, το οποίο κορυφώθηκε με την απόκτηση της Bungie για 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Τώρα, το σερί αυτό συνεχίζεται, αλλά όχι με τον τρόπο που ενδεχομένως θα περίμεναν οι περισσότεροι.

Όχι, το PlayStation δεν εξαγόρασε κάποιο νέο στούντιο ανάπτυξης παιχνιδιών, αλλά την πλατφόρμα Repeat.gg. Πρόκειται για μια εταιρία τεχνολογίας που δραστηριοποιείται στον χώρο των eSports, στον οποίο το PlayStation επενδύει αρκετά τελευταία, αφού πέρυσι το Μάρτιο είχε αγοράσει και το πασίγνωστο τουρνουά EVO.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το Repeat.gg φιλοξενεί leaderboard τουρνουά που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τα eSports πιο προσιτά. Έτσι, παρακολουθεί τις επιδόσεις των παικτών σε διάφορα παιχνίδια, επιτρέποντάς τους να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς, χωρίς να χρειάζεται να είναι όλοι ταυτόχρονα online. Η εταιρεία έχει φιλοξενήσει πάνω από 100.000 τουρνουά με περισσότερους από 2,3 εκατομμύρια συμμετέχοντες.

Μιλώντας σχετικά, ο Steven Roberts, αντιπρόεδρος του global competitive gaming στην Sony Interactive Entertainment, εξήγησε:

Στο PlayStation, το όραμά μας για τα esports ήταν πάντα να καταρρίψουμε τα όποια εμπόδια, έτσι ώστε οι παίκτες να μπορούν να αγωνιστούν σε όλα τα επίπεδα.

Μαζί με την ταλαντούχα ομάδα του Repeat.gg, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα εξερευνήσουμε περισσότερους τρόπους για να συμμετέχουν οι παίκτες στο competitive gaming και θα επεκτείνουμε το εύρος των όσων προσφέρουμε στον τομέα των esports. Αυτή είναι μόνο η αρχή του ταξιδιού μας και ανυπομονούμε να μοιραστούμε περισσότερες πληροφορίες με την κοινότητά μας στο μέλλον.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως το Repeat.gg επισήμανε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει και παιχνίδια που κυκλοφορούν σε άλλες πλατφόρμες πέραν του PlayStation, συμπεριλαμβανομένων των mobile συσκευών, του PC και των άλλων κονσολών.