John Romero: Ο θρυλικός δημιουργός του DOOM ετοιμάζει νέο shooter!

Που θα αξιοποιεί την Unreal Engine 5
19 Ιουλίου 2022 21:38
John Romero: Ο θρυλικός δημιουργός του DOOM ετοιμάζει νέο shooter!

Ο θρυλικός game designer John Romero ετοιμάζεται να επιστρέψει στο είδος των First Person Shooters, το οποίο έχει επηρεάσει όσο λίγοι με τα παιχνίδια του, όπως για παράδειγμα τα Doom του 1993 και το Wolfenstein 3D.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το στούντιο που ίδρυσε το 2015 με τη σύζυγό του,  η Romero Games, έχει δώσει τα χέρια με μια μεγάλη publishing εταιρία της βιομηχανίας για το project, το οποίο θα είναι ολοκαίνουργιο IP. Μάλιστα, επισημαίνεται πως η ομάδα θέλει τεχνολογία αιχμής για το παιχνίδι και έτσι θα αξιοποιήσει την υπερσύγχρονη και πανίσχυρη Unreal Engine 5.

Πλέον, λοιπόν, η Romero Games αναζητά διάφορους προγραμματιστές, animators και καλλιτέχνες για να ενταχθούν στο δυναμικό της. Παρακάτω θα βρείτε την ανάρτηση του δημιουργού στο Twitter, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά:

Είναι μια νέα αρχή για την Romero Games. Εργαζόμαστε με έναν μεγάλο publisher για να αναπτύξουμε το επόμενο shooter του John Romero: Ένα ολοκαίνουργιο FPS με ένα πρωτότυπο, νέο IP.

Η ομάδα μας μεγαλώνει και ψάχνουμε για ταλαντούχους ανθρώπους για όλες τις θέσεις και με όλα τα επίπεδα εμπειρίας, ειδικότερα όμως αυτούς που είναι εξοικειωμένοι με την Unreal Engine 5.

Μέχρι στιγμής δε γνωρίζουμε πολλές περισσότερες πληροφορίες για το project και το πιθανότερο είναι πως θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετά, μιας και η ανάπτυξή του φαίνεται να βρίσκεται ακόμη στα αρχικά της στάδια.

Για την ιστορία, το πιο πρόσφατο παιχνίδι της Romero Games είναι το Empire of Sin, το οποίο κυκλοφόρησε το 2020. Πρόκειται για ένα strategy role-playing, για το οποίο η ομάδα συνεργάστηκε με την Paradox Interactive. Σε αυτό ο παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο ενός αφεντικού της μαφίας, με τη δράση να λαμβάνει χώρα στο Σικάγο κατά την εποχή της ποτοαπαγόρευσης.