Η Square Enix εξηγεί γιατί το Final Fantasy 7 Rebirth είναι αποκλειστικό στο PS5

Και όχι cross-gen κυκλοφορία
12 Ιουλίου 2022 23:45
Η Square Enix εξηγεί γιατί το Final Fantasy 7 Rebirth είναι αποκλειστικό στο PS5

Σε αντίθεση με το Final Fantasy 7 Remake, το οποίο είναι διαθέσιμο για το PS4, το PS5, αλλά και για τους ηλεκτρονικούς, η συνέχεια της περιπέτειας, το Final Fantasy 7 Rebirth, αναμένεται αποκλειστικά για την κονσόλα νέας γενιάς της Sony.

Τώρα, λοιπόν, στο πλαίσιο μιας νέας συνέντευξης που παραχώρησε στο Ιαπωνικό μέσο Gamer, ο παραγωγός του Rebirth, Yoshinori Kitase, ήρθε να εξηγήσει το λόγο που συμβαίνει αυτό. Αναλυτικότερα, ο Kitase τόνισε πως υπάρχουν πολλοί παράγοντες που οδήγησαν στο να ληφθεί η απόφαση να αποφευχθεί η cross-gen κυκλοφορία, εστιάζοντας στην ελευθερία που προσφέρει στην ομάδα ανάπτυξης ο SSD του PS5.

Συγκεκριμένα, ο Kitase δήλωσε:

Είναι αποκλειστικό στο PlayStation 5 λόγω της ποιότητας των γραφικών, φυσικά, καθώς και λόγω της ταχύτητας πρόσβασης του SSD.

Δεδομένου ότι η περιπέτεια εκτυλίσσεται σε έναν τεράστιο κόσμο μετά την απόδραση από τη Midgar, το θέμα της φόρτωσης ήταν ένα ακραίο bottleneck. Νιώσαμε ότι χρειαζόμασταν τις προδιαγραφές του PlayStation 5 για να το ξεπεράσουμε και για να κάνουμε το ταξίδι στον κόσμο αυτό άνετο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Kitase δε σχολίασε την έλλειψη των Xbox Series X|S και PC εκδόσεων, κάτι που πιθανότατα οφείλεται σε κάποια αποκλειστική συμφωνία με το PlayStation.

Το Final Fantasy 7 Rebirth αναμένεται να καταφθάσει στα ράφια των καταστημάτων το χειμώνα του 2023, αποκλειστικά για το PlayStation 5. Μέσα από τον player που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε το πρώτο του σύντομο trailer, το οποίο δόθηκε στα φώτα της δημοσιότητας τον περασμένο μήνα, κατά τη διάρκεια ενός ειδικού event για τον εορτασμό της μεγάλης επετείου 25 χρόνων από την κυκλοφορία του αρχικού παιχνιδιού.