Πρώην writer της Remedy αναλαμβάνει το σενάριο του νέου Fable παιχνιδιού

Νέες πληροφορίες για το project
11 Ιουλίου 2022 11:39
Πρώην writer της Remedy αναλαμβάνει το σενάριο του νέου Fable παιχνιδιού

Το reboot της σειράς Fable ανακοινώθηκε επίσημα το καλοκαίρι του 2020, με ένα σύντομο teaser βίντεο στο Xbox Games Showcase εκείνης της χρονιάς. Ωστόσο, από τότε το Xbox και η ομάδα ανάπτυξης Playground Games τηρούν σιγή ιχθύος.

Αυτό έρχεται να αλλάξει τώρα, αφού μια σημαντική αλλαγή μόλις αποκαλύφθηκε. Συγκεκριμένα, το σενάριο του παιχνιδιού φαίνεται πως θα έχει μια πινελιά από το Control της Remedy, αφού πρώην writer της Remedy ανέλαβε πλέον την επίβλεψη της αφήγησης.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Anna Megill, μια πραγματική βετεράνος της βιομηχανίας που εργάζεται σε βιντεοπαιχνίδια εδώ και 17 χρόνια αποκάλυψε πως πήρε προαγωγή και πλέον έχει το ρόλο της narrative lead για το νέο Fable. Η Megill συμβάλλει εδώ και αρκετό καιρό στην ανάπτυξη, όντας μέχρι πρότινος η lead writer.

Για την ιστορία, πέρα από το Control που κυκλοφόρησε το 2019, η Megill είχε περάσει προηγουμένως από το Avatar: Frontiers of Pandora της Ubisoft, ενώ ήταν η narrative lead παιχνιδιών όπως τα Dishonored: Death of the Outsider, Guild Wars, Guild Wars 2, Assassin's Creed Syndicate και Murdered: Soul Suspect.

Το πώς επηρεάζει αυτή η ανακατάταξη το project του Xbox μένει να το δούμε. Για την ώρα οι μόνες επίσημες πληροφορίες που γνωρίζουμε είναι πως πρόκειται για ένα «νέο ξεκίνημα για το θρυλικό franchise, στο οποίο θα εξερευνήσουμε μια γη με φαντασμαγορικά πλάσματα και πανέμορφα μέρη».

Το Fable βρίσκεται υπό ανάπτυξη αποκλειστικά για τα Xbox Series X και Xbox Series S όσον αφορά τις κονσόλες, καθώς και για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του παραμένει άγνωστη.