Ανακαλύφθηκε νέα πατέντα της Sony για περιφερειακά του PS3 στο PS5!

DualShock 3 εν έτει 2022;
04 Ιουλίου 2022 17:29
Ανακαλύφθηκε νέα πατέντα της Sony για περιφερειακά του PS3 στο PS5!

Όπως μεταφέρει το Game Rant, η Sony κατοχύρωσε μια νέα πατέντα, η οποία αφήνει να εννοηθεί ότι η εταιρία πειραματίζεται με την ιδέα παλιότερο PlayStation hardware και ειδικότερα περιφερειακά και φορητές κονσόλες, να γίνουν συμβατά με το PlayStation 5.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η πατέντα δείχνει παλιά media remotes, DualShock χειριστήρια, μέχρι και τη φορητή PSP GO κονσόλα να συνεργάζονται με το PlayStation 5 μέσω emulation. Παράλληλα, σε μια εικόνα που περιλαμβάνεται στην πατέντα μπορεί να διακριθεί και ένα ποντίκι, το EyeToy, ένα PlayStation Move και μια memory card, όλα να χρησιμοποιούνται σε συνεργασία με τον ίδιο μηχανισμό.

Φυσικά, πρόκειται για hardware που δεν πωλείται πλέον, οπότε μην ελπίζετε πως ξαφνικά θα μπορείτε να παίζετε PS5 παιχνίδια με το DualShock 3 εν έτει 2022, την ώρα που για τον ίδιο σκοπό δεν υποστηρίζεται ούτε το DualShock 4 του PS4.

Αυτό που εικάζουν οι περισσότεροι χρήστες και που πράγματι μοιάζει ως το πιθανότερο σενάριο είναι πως η Sony μάλλον καταβάλει προσπάθειες για να φέρνει native emulation του PS3 στο PS5. Για την ώρα, το νέο PlayStation Plus έκανε το ντεμπούτο του προσφέροντας μια τεράστια βιβλιοθήκη τίτλων, από την οποία οι retro προτάσεις όλων των κονσολών είναι διαθέσιμες για κατέβασμα τοπικά, εκτός των PS3 τίτλων που υποστηρίζονται μόνο μέσω streaming. Ενδεχομένως η Sony θέλει να απαντήσει στο feedback των παικτών και να λύσει μια και καλή το παράπονο, με τη νέα αυτή πατέντα να δείχνει πως βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά.

Φυσικά, μιλάμε για πατέντα, οπότε για την ώρα μπορείτε να αφήσετε στη ντουλάπα την παλιά σας τιμονιερά και τα υπόλοιπα περιφερειακά σας από την εποχή του PS3.