Κλείνουν οι servers για άλλα 15 παιχνίδια της Ubisoft

Ενώ θα σταματήσουν να είναι προσβάσιμα και ορισμένα DLCs
03 Ιουλίου 2022 16:48
Κλείνουν οι servers για άλλα 15 παιχνίδια της Ubisoft

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, τον Απρίλιο η Ubisoft είχε ανακοινώσει πως τα multiplayer χαρακτηριστικά 90 παιχνιδιών θα σταματήσουν να λειτουργούν, καθώς κλείνουν οι servers τους. Μεταξύ άλλων, στη λίστα που είχε δημοσιευθεί τότε υπήρχαν διάφορα κεφάλαια των σειρών Assassin's Creed, Far Cry και Tom Clancy's.

Τώρα, η γαλλική εταιρία ανακοινώνει το δεύτερο κύμα παιχνιδιών για φέτος, τα οποία θα μείνουν προσεχώς χωρίς online. Συγκεκριμένα, άλλοι 15 παλιότεροι τίτλοι από τη βιβλιοθήκη της Ubisoft θα σταματήσουν να υποστηρίζουν οποιαδήποτε online λειτουργία την 1η Σεπτεμβρίου. Μεταξύ των παιχνιδιών που επηρεάζονται περιλαμβάνεται το Far Cry 3, το Splinter Cell: Blacklist, το Driver San Francisco, το Prince of Persia: The Forgotten Sands, καθώς και τα Assassin’s Creed ΙΙ, Brotherhood, Revelations, III και Liberation HD.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως σε πολλές περιπτώσεις οι PC gamers δε θα μπορούν πλέον να εγκαταστήσουν ή να παίξουν DLCs αυτών των παιχνιδιών, ενώ το single-player campaign του Ghost Recon Future Soldier θα λειτουργεί μόνο στο offline mode.

Η Ubisoft τόνισε πως η απενεργοποίηση των online υπηρεσιών αυτών των παιχνιδιών θα της επιτρέψει να εστιάσει τους πόρους της στην παροχή καλύτερων εμπειριών για τους παίκτες νεότερων ή δημοφιλέστερων τίτλων.

Ακολουθεί η λίστα με όλα τα παιχνίδια της εταιρίας που επηρεάζονται:

  1. Anno 2070 - (PC)
  2. Assassin’s Creed II - (PC, PS3)
  3. Assassin’s Creed 3 (έκδοση του 2012) - (PC, PS3, Xbox 360, Wii U)
  4. Assassin’s Creed Brotherhood - (PC, PS3, Xbox 360)
  5. Assassin’s Creed Liberation HD - (PC)
  6. Assassin’s Creed Revelations - (PS3, Xbox 360)
  7. Driver San Francisco - (PC, PS3, Xbox 360)
  8. Far Cry 3(έκδοση του 2012) - (PC, PS3, Xbox 360)
  9. Ghost Recon Future Soldier - (PS3, Xbox 360)
  10. Prince of Persia: The Forgotten Sands - (PC)
  11. Rayman Legends - (PS3, Xbox 360, Wii U)
  12. Silent Hunter 5 - (PC)
  13. Space Junkies - (PC)
  14. Splinter Cell: Blacklist - (PC, PS3, Xbox 360)
  15. ZombiU - (Wii U)

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ubisoft, το online multiplayer των εν λόγω τίτλων θα σταματήσει πλέον να λειτουργεί, ενώ συγχρόνως και οι in-game ειδήσεις και τα στατιστικά θα απενεργοποιηθούν. Παράλληλα, οι παίκτες δε θα μπορούν να κερδίσουν Units και να ολοκληρώσουν Challenges για τα παιχνίδια της λίστας που υποστήριζαν το Ubisoft Connect και έτσι θα απενεργοποιεί και το σχετικό unlockable content (ULC), όπως χάρτες και skins.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τα χαρακτηριστικά του κάθε παιχνιδιού που θα σταματήσουν να λειτουργούν πατώντας εδώ.