Gamers έκαναν προσωπικές επιθέσεις στον Ron Gilbert για το Return to Monkey Island

Έφτασε στα όριά του ο δημιουργός
30 Ιουνίου 2022 17:24
Gamers έκαναν προσωπικές επιθέσεις στον Ron Gilbert για το Return to Monkey Island

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, λίγο μετά την αρχική ανακοίνωση του Return to Monkey Island, ο director του προέβη σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ανάρτηση, δηλώντας στεναχωρημένος με την αντίδραση μερικών fans, οι οποίοι κατέκριναν το παιχνίδι για το εικαστικό του.

Τώρα, η κατάσταση φαίνεται πως πήρε διαστάσεις, μετά την πρόσφατη αποκάλυψη του πρώτου gameplay trailer. Συγκεκριμένα, ο θρυλικός δημιουργός των δύο πρώτων Monkey Island παιχνιδιών φαίνεται πως έφτασε στα όριά του, αφού gamers ξεκίνησαν τις προσωπικές επιθέσεις εναντίον του. Η πλειοψηφία των επιθετικών και προσβλητικών σχολίων έγιναν στο προσωπικό του blog, με τον Gilbert να αναγκάζεται να απενεργοποιήσει εντελώς τα σχόλια.

Συγκεκριμένα, εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένος, ο δημιουργός δήλωσε:

Κλείνω τα σχόλια. Ο κόσμος απλά είναι κακός και χρειάζεται να σβήνω σχόλια που είναι προσωπικές επιθέσεις. Είναι ένα φανταστικό παιχνίδι και όλοι στην ομάδα είναι περήφανοι γι' αυτό. Είτε το παίξετε είτε όχι, μην το χαλάτε για όλους τους άλλους. Δε θα κάνω άλλες δημοσιεύσεις σχετικά με το παιχνίδι. Έχω χάσει την όρεξη του να μοιράζομαι.

Μάλιστα, το θέμα σχολίασε και ο voice actor του Guybrush Threepwood, ο οποίος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter δήλωσε:

Έχω δει να γίνονται πολλές παθιασμένες, αλλά ευγενικές συζητήσεις. Ωστόσο, τα σχόλια στο blog του Ron ήταν απλά ‘shitshow’.

Για την ιστορία, ο Gilbert είχε μιλήσει αναλυτικά για το θέμα του εικαστικού, επαινώντας τον art director του τίτλου, Rex Crowle, ο οποίος στο παρελθόν είχε εργαστεί σε παιχνίδια όπως τα LittleBigPlanet και Tearaway. Συγκεκριμένα, σε σχετική του ανάρτηση είχε δηλώσει:

Ο Rex είναι μια καταπληκτική δημιουργική δύναμη. Έχουμε μια ομάδα απίθανων καλλιτεχνών, animators, σχεδιαστών ήχου, προγραμματιστών και δοκιμαστών που όλοι καταθέτουν την ψυχή τους σε αυτό το παιχνίδι και έτσι είναι όμορφο να το βλέπεις, να το παίζεις και να το ακούς.

Σε περίπτωση που θέλετε να διαβάσετε ολόκληρο το αρχικό μήνυμα προς την κοινότητα, μπορείτε να βρείτε την εν λόγω ανάρτησή πατώντας εδώ.

Για την ιστορία, το Return to Monkey Island αναπτύσσεται σε συνεργασία με την Devolver Digital και τη νέα Lucasfilm Games, με την κυκλοφορία του να είναι προγραμματισμένη για Nintendo Switch και PC εντός του 2022.