Modders χρειάστηκαν 24 ώρες και το Half-Life 2 υπάρχει πλέον στο Switch (ΒΙΝΤΕΟ)

Χάρη στα Portal παιχνίδια που κυκλοφόρησαν επίσημα
30 Ιουνίου 2022 16:17
Modders χρειάστηκαν 24 ώρες και το Half-Life 2 υπάρχει πλέον στο Switch (ΒΙΝΤΕΟ)

Πριν μερικές ώρες η Valve κυκλοφόρησε το Portal: Companion Collection για το Nintendo Switch, το οποίο όπως φανερώνει και το όνομά του, φέρνει στην υβριδική κονσόλα τα δύο παιχνίδια της first person puzzle σειράς, ζητώντας από τους παίκτες €18,99. Πρόκειται για την πρώτη φορά που η Source μηχανή γραφικών της Valve τρέχει στο Switch και όπως φαίνεται το πακέτο ήταν αρκετό για να επιτρέψει στους modders να φέρουν στην κονσόλα και το θρυλικό Half-Life 2!

Συγκεκριμένα, ο modder OatmealDome και άλλα μέλη της κοινότητας παρατήρησαν πως το Portal: Companion Collection περιλαμβάνει πολλά αρχεία του Half-Life 2. Συγκεκριμένα, μέσα από τον Twitter λογαριασμό του ο modder ανέφερε χαρακτηριστικά πως στο Collection υπάρχει σχεδόν όλο το παιχνίδι, εκτός από κάποιους χάρτες και ορισμένα μουσικά κομμάτια, επισημαίνοντας βέβαια πως αυτό δεν αποτελεί τρομερή έκπληξη, αφού το αρχικό Portal είναι στην πραγματικότητα κάτι σαν mod για το Half-Life 2. Από την άλλη, οι modders εντόπισαν και αρχεία που δε θα έπρεπε να βρίσκονται θεωρητικά στο πακέτο, όπως NPCs, αρχεία ήχου και συγκεκριμένα μοντέλα που χρησιμοποιούνται μόνο στο Half-Life 2.

Όπως και να ‘χει, το έδαφος ήταν έφορο και έτσι μετά από μερικές ώρες προσπάθειας, ο modder έκανε import τους χάρτες του Half-Life 2, δημιουργώντας ένα port που με εξαίρεση κάποια θεματάκια, δουλεύει ικανοποιητικά. Το αποτέλεσμα είναι σίγουρα εντυπωσιακό και μπορείτε να το δείτε μέσα από τον player που ακολουθεί παρακάτω.