Στο Starfield θα μπορείτε να κλέψετε ξένα πλοία και να κάνετε λαθρεμπόριο

Ενώ ο Todd Howard αποκαλύπτει ένα indie που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης
19 Ιουνίου 2022 11:56
Στο Starfield θα μπορείτε να κλέψετε ξένα πλοία και να κάνετε λαθρεμπόριο

Μετά την αναλυτική παρουσίαση του Starfield στο Xbox & Bethesda Games Showcase 2022, για την οποία οι fans περίμεναν μήνες, ο θρυλικός σχεδιαστής της Bethesda, Todd Howard, παραχώρησε μια συνέντευξη στο IGN, στο πλαίσιο της οποίας αποκάλυψε ακόμη περισσότερες πληροφορίες για το φιλόδοξο διαστημικό παιχνίδι.

Αναλυτικότερα, ο director του τίτλου μίλησε για μερικές από τις πηγές από τις οποίες άντλησε έμπνευση η ομάδα, αναφέροντας για παράδειγμα τον indie τίτλο του 2012 ονόματι FTL. Στο εν λόγω παιχνίδι οι παίκτες καλούνται να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις, όπως για παράδειγμα να επιλέξουν αν θα δώσουν ενέργεια στις μηχανές για να προσπαθήσουν να αποφύγουν μια μάχη ή αν θα τροφοδοτήσουν τα όπλα τους για να προσπαθήσουν να τη νικήσουν. Σχετικά με αυτό, ο Howard τόνισε:

Το διαστημόπλοιό σας θα διαθέτει διάφορα συστήματα ισχύος. Υπάρχει λίγο FTL σε αυτό, όσον αφορά την παροχή συγκεκριμένης ισχύος στα τρία διαφορετικά οπλικά συστήματα. Από την άλλη, οι κινητήρες, οι ασπίδες σας και η μονάδα βαρύτητας είναι αυτά που σας επιτρέπουν να ταξιδέψετε και να ξεφύγετε από κάποιες καταστάσεις, και πρέπει να τα τροφοδοτήσετε και αυτά.

Περνώντας τώρα στις διαστημικές μάχες, η Bethesda στοχεύει έναν πιο αργό ρυθμό, με τον Howard να επισημαίνει μια ιδιαίτερη έμπνευση για αυτό:

Ένα από τα παιχνίδια που μου αρέσουν και τα οποία κοιτάμε για τον ρυθμό είναι το MechWarrior, είτε το πιστεύετε είτε όχι. Αυτό είναι πιθανότατα λίγο πιο αργό, αλλά όσον αφορά τα συστήματα, την ισχύς και το να είσαι σε θέση να τα ευθυγραμμίσεις όλα αυτά – καταλαβαίνετε τι εννοώ, σε αντίθεση με ένα ‘twitchy dogfighter’.

Στη συνέχεια ο Howard πρόσθεσε πως οι μάχες στο διάστημα θα έχουν και άλλα λιγότερο βίαια στοιχεία, αναφέροντας:

Έχουμε επίσης και κάποια άλλα συστήματα που θα δείξουμε αργότερα και σχετίζονται με πράγματα που μπορείτε να προσθέσετε στο σκάφος σας και κάνουν λίγο πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι.

Τέλος, ο σχεδιαστής της Bethesda στάθηκε και σε μια λεπτομέρεια που μάλλον πολλοί δεν παρατήρησαν στην gameplay παρουσίαση, πως οι παίκτες μπορούν να κλέψουν και να επιβιβαστούν σε ξένα πλοία:

Δεν είναι μόνο οι διαστημικές μάχες! Υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το πλοίο σας, όπως φαίνεται και στο βίντεο. Μπορείτε να κάνετε dock σε άλλα πλοία, μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε, μπορείτε να επιβιβαστείτε σε αυτά. Υπάρχουν μάλιστα και μερικά quests που το ζητούν αυτόν. Μπορείτε να κλέψετε ένα πλοίο, υπάρχουν διάλογοι στο διάστημα, υπάρχουν αστρικοί σταθμοί που μπορείτε να επισκεφτείτε, υπάρχει λαθρεμπόριο.

Θα δείξουμε περισσότερα από αυτά αργότερα, αλλά είναι ένα αξιοσημείωτο μέρος του παιχνιδιού που πιστεύουμε ότι είναι πραγματικά διασκεδαστικό, όσον αφορά αυτό το είδος της επιστημονικής φαντασίας.

Το Starfield βρίσκεται υπό ανάπτυξη αποκλειστικά για τα Xbox Series X και Xbox Series S όσον αφορά τις κονσόλες, καθώς και για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ο τίτλος αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του εντός του 2023 και θα είναι από την πρώτη μέρα διαθέσιμος στη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass. Δυστυχώς η τελική ημερομηνία κυκλοφορίας του δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.