Το Xbox Game Pass έρχεται να κοντράρει το νέο PS Plus και βάζει και αυτό demos

Για παιχνίδια που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη
09 Ιουνίου 2022 15:00
Το Xbox Game Pass έρχεται να κοντράρει το νέο PS Plus και βάζει και αυτό demos

Εντός του Ιουνίου αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του και στην Ελλάδα το ανανεωμένο PlayStation Plus, το οποίο θα επιτρέπει στους κατόχους PS4 και PS5 κονσολών να απολαμβάνουν μια πλούσια βιβλιοθήκη παιχνιδιών με μια μηνιαία τιμή. Μάλιστα, στα οφέλη της PlayStation Plus Premium βαθμίδας περιλαμβάνεται και ένα επιπλέον προνόμιο, αφού οι συνδρομητές της θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν trials μεγάλων blockbuster τίτλων για περιορισμένο χρόνο.

Τώρα, η Microsoft φαίνεται πως θέλει να περάσει στην αντεπίθεση και ανακοίνωσε ένα καινούργιο και παρόμοιο, αλλά ταυτόχρονα διαφορετικό χαρακτηριστικό που θα προσθέσει στο Xbox Game Pass, τα demos.

Αναλυτικότερα, πριν μερικά εικοσιτετράωρα, η ομάδα των Unboxholics είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μια κεκλισμένων των θυρών παρουσίαση της Microsoft σχετικά με το μέλλον της Xbox πλατφόρμας, εν όψει του μεγάλου Xbox & Bethesda Games Showcase 2022. Εκεί η εταιρία αποκάλυψε μεταξύ άλλων την κυκλοφορία της Xbox εφαρμογής για τηλεοράσεις, την άφιξη του νέου Xbox Design Lab στην χώρα μας και το νέο αυτό χαρακτηριστικό.

Τι θα είναι τα demos; Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα του Xbox Game Pass το οποίο θα κυκλοφορήσει εντός του 2023. Μέσα από αυτό οι συνδρομητές της υπηρεσίας θα μπορούν να παίζουν δοκιμαστικές εκδόσεις παιχνιδιών που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη, από ανεξάρτητους δημιουργούς απ’ όλο τον κόσμο. Η εταιρία σημειώνει πως θέλει να προσομοιώσει την εμπειρία του να πηγαίνει κανείς σε μια gaming έκθεση, όπως η E3 ή η Gamescom, με τα διάφορα περίπτερα που έχουν demos επερχόμενων τίτλων.

Οι δοκιμαστικές αυτές εκδόσεις των παιχνιδιών θα περιλαμβάνουν προφανώς περιορισμένο όγκο περιεχομένου και δε θα είναι ολόκληρα παιχνίδια. Για την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί αν στο Game Pass μπορούμε να περιμένουμε και demos από παιχνίδια που κυκλοφορούν στην αγορά, δηλαδή όπως τα Trials του PS Plus, αφού μέχρι τώρα η Microsoft τονίζει πως το πρόγραμμα θα αφορά μόνο μελλοντικά παιχνίδια.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της παρουσίασης που παρακολουθήσαμε, η Microsoft αποκάλυψε και μερικές ακόμη ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τη συνδρομητική της υπηρεσίας. Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό πως σε σχέση με πέρυσι οι χρήστες του PC Game Pass έχουν τριπλασιαστεί. Βέβαια, ο Phil Spencer τόνισε πως ο πήχης είναι αρκετά ψηλότερα και έτσι η εταιρία σκοπεύει να προσπαθήσει ακόμη περισσότερο για να ικανοποιήσει τους pc gamers.

Τέλος, εντός του 2022 οι Ultimate συνδρομητές στις συμβατές χώρες θα μπορούν να παίζουν μέσω του Xbox Cloud Gaming και παιχνίδια που έχουν αγοράσει στο οικοσύστημα γενικά, ακόμη και αν αυτά δεν ανήκουν στον κατάλογο του Xbox Game Pass.