Resident Evil 4 – Νέο συγκριτικό βίντεο τονίζει τις αλλαγές του remake

Σε σχέση με το αρχικό παιχνίδι του 2005
05 Ιουνίου 2022 19:24
Resident Evil 4 – Νέο συγκριτικό βίντεο τονίζει τις αλλαγές του remake

Έπειτα από μήνες φημολογίας και εικασιών, πριν μερικά εικοσιτετράωρα η Capcom ανακοίνωσε επιτέλους το remake του Resident Evil 4, στο πλαίσιο του πιο πρόσφατου State of Play σόου της Sony.

Συγκεκριμένα, όπως έκανε τα τελευταία χρόνια και με τα Resident Evil 2 και Resident Evil 3, η ιαπωνική εταιρία έρχεται να αφηγηθεί εκ νέου την ιστορία του Leon S. Kennedy, με μια εμπειρία που έχει δημιουργηθεί από το μηδέν στην πιο πρόσφατη έκδοση της πανίσχυρης μηχανής γραφικών RE Engine.

Πόσο έχει αλλάξει όμως το παιχνίδι σε σχέση με την αρχική κυκλοφορία του 2005; Απάντηση σε αυτή ακριβώς την ερώτηση έρχεται να δώσει ο YouTuber, ElAnalistaDeBits, ο οποίος έβαλε κάτω από μικροσκόπιο το trailer ανακοίνωσης που έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας η Capcom, συγκρίνοντας τις διάφορες σκηνές του με τις αντίστοιχες του αρχικού τίτλου. Μεταξύ άλλων, λοιπόν, βλέπουμε αλλαγές όπως το χρονικό πλαίσιο της εισαγωγής, η οποία πλέον δε λαμβάνει χώρα την ημέρα αλλά προς το απόγευμα, το νέο σχεδιασμό της Ashley, το αλλαγμένο μπουφάν του Leon κ.α.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό συγκριτικό βίντεο που επισημαίνει όλες τις διαφορές και τις ομοιότητες μέσα από τον player που ακολουθεί.

Να σας υπενθυμίσουμε πως το remake του Resident Evil 4 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 24 Μαρτίου του 2023 αποκλειστικά για τις κονσόλες νέας γενιάς PlayStation 5 και Xbox Series X|S, καθώς και για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέσω Steam. Μάλιστα, το παιχνίδι θα υποστηρίζει και το επερχόμενο headset εικονικής πραγματικότητας του PS5, το PlayStation VR2.

Για την ιστορία, το Resident Evil 4 είναι το υψηλότερα βαθμολογημένο παιχνίδι από την εξαιρετικά πλούσια βιβλιοθήκη της Capcom – και ένα από τα υψηλότερα βαθμολογημένα παιχνίδια όλων των εποχών γενικότερα-, με μέσο όρο 96 μονάδες στην ιστοσελίδα Metacritic. Μέχρι σήμερα η αρχική έκδοση του παιχνιδιού έχει γίνει διαθέσιμη σε αμέτρητες πλατφόρμες, με συνολικές πωλήσεις που ξεπερνούν τα δέκα εκατομμύρια.