Το remake του Resident Evil 4 θα έχει επανασχεδιασμένη ιστορία – Όλες οι νέες πληροφορίες

Ο τίτλος θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2023
03 Ιουνίου 2022 13:10
Το remake του Resident Evil 4 θα έχει επανασχεδιασμένη ιστορία – Όλες οι νέες πληροφορίες

Εχθές τα μεσάνυχτα, η Sony «άνοιξε» το State of Play event της με το remake του Resident Evil 4, επαληθεύοντας τις φήμες των τελευταίων μηνών. Η Capcom και επίσημα πλέον αποκάλυψε την ύπαρξη του παιχνιδιού και μέσα από το PlayStation Blog ήρθαν στη δημοσιότητα κάποιες νέες πληροφορίες σχετικά με αυτό, που έχουν αρκετό ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα, ο Edvin Edso, promotion producer της Capcom είπε δύο λόγια τον τίτλο, ο οποίος όπως όλα δείχνουν, θα διατηρήσει την “ουσία” του αρχικού παιχνιδιού του 2005, αλλά η ιαπωνική εταιρία «έχει επανασχεδιάσει» την ιστορία. Αυτό επιβεβαιώθηκε και μέσα από το επίσημο site του Resident Evil 4.

Οι δηλώσεις μέσα από το PlayStation Blog:

To Resident Evil 4 είναι ένα remake του αρχικού παιχνιδιού που κυκλοφόρησε το 2005. Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, έφερε την επανάσταση στο franchise με το νέο του στιλ που συνδύαζε στοιχεία δράσης, shooting και διαχείριση πόρων, θέτοντας στη συνέχεια τα standards για μελλοντικούς RE τίτλους.

Αυτή τη φορά, το παιχνίδι αναπτύσσεται για να επιτύχει την “state of the art” ποιότητα για τα survival horror, διατηρώντας παράλληλα την ουσία του αρχικού παιχνιδιού. Στόχος μας, είναι να κάνουμε το παιχνίδι οικείο στους θαυμαστές της σειράς, παρέχοντας παράλληλα μια φρέσκια αίσθηση. Αυτό γίνεται με το να επανασχεδιάσουμε την ιστορία του, διατηρώντας την ουσία της σκηνοθεσίας του και εκσυγχρονίζοντας τα γραφικά και αναβαθμίζοντας τον χειρισμό σε κάτι πιο σύγχρονο.

Οι δηλώσεις της Capcom από το επίσημο site της:

Το Resident Evil 4 διατηρεί την ουσία του αρχικού παιχνιδιού, ενώ παρουσιάζει εκσυγχρονισμένο gameplay, μία επανασχεδιασμένη ιστορία και ζωηρά λεπτομερή γραφικά για να γίνει αυτό το πιο πρόσφατο survival horror παιχνίδι, όπου διασταυρώνονται η ζωή, ο θάνατος, ο τρόμος και η κάθαρση. Το Resident Evil 4 σχεδιάστηκε ξανά για το σήμερα.

Αξίζει να αναφερθεί πως το remake του Resident Evil 4, πέρα από τεχνικά αναβαθμισμένο, θα είναι και εμπλουτισμένο με νέο περιεχόμενο ειδικά σχεδιασμένο για το επερχόμενο PlayStation VR 2 της Sony. Δυστυχώς, για την ώρα δεν αποκαλύφθηκαν άλλες πληροφορίες σχετικά με αυτό.

Το Resident Evil 4 Remake θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στις κονσόλες νέας γενιάς Xbox Series X|S και PlayStation 5, ενώ θα έρθει και στο PC μέσω Steam, στις 24 Μαρτίου 2023.