Το PlayStation θα αναθέσει στη Bungie τη δημιουργία ενός νέου τμήματος

Ανοίγει τα χαρτιά της η εταιρία
30 Μαΐου 2022 17:05
Το PlayStation θα αναθέσει στη Bungie τη δημιουργία ενός νέου τμήματος

Μια από τις λεπτομέρειες που ενδεχομένως χάθηκε μέσα στις δεκάδες σημαντικές πληροφορίες που αποκάλυψε η Sony στο πλαίσιο της πρόσφατης παρουσίασής της για τους επενδυτές και τους αναλυτές, έχει να κάνει με την Bungie.

Αναλυτικότερα, η Sony αφιέρωσε ένας μέρος της παρουσίασής της στην επερχόμενη εξαγορά της. Συγκεκριμένα, η εταιρία εκτιμά πως η απόκτηση του ιστορικού στούντιο θα ολοκληρωθεί μέσα στο τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2022. Αν πράγματι δεν προκύψει κάποιο απρόβλεπτο εμπόδιο, αυτό σημαίνει πως η Bungie θα ενταχθεί στο δυναμικό του PlayStation κάποια στιγμή από τον Οκτώβριο μέχρι το αργότερο το Δεκέμβριο του 2022.

Αμέσως μετά η εταιρία σχεδιάζει ένα πλάνο σταδιακής συγχώνευσης, το οποίο χωρίζεται σε τρεις φάσης και θα χρειαστεί έως και 12 μήνες για να ολοκληρωθεί. Τελικός στόχος είναι ένα εξ ολοκλήρου νέο μοντέλο για τα παιχνίδια-υπηρεσίες του PlayStation, τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο της εξαγοράς. Μάλιστα, το PlayStation ετοιμάζεται να χτίσει και ένα νέο ειδικό τμήμα, το Sony Interactive Entertainment Live Services Center of Excellence, στην οικοδόμηση του οποίου η Bungie θα παίξει καθοριστικό ρόλο.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τη σχετική διαφάνεια από την παρουσίαση της εταιρίας, η οποία εξηγεί ποιος θα είναι ο ρόλος της Bungie στο PlayStation, καθώς και μια ελεύθερη μετάφραση των όσων πρόκειται να προσφέρει η κάθε μια πλευρά στην άλλη.

Τι θα προσφέρει η Bungie στο PlayStation:

  • Εμπειρία σχετικά με τα παιχνίδια-υπηρεσίες στα PlayStation Studios
  • Βοήθεια με την οικοδόμηση του Sony Interactive Entertainment Live Services Center of Excellence τμήματος
  • Επιχειρηματικές δραστηριότητες για παιχνίδια-υπηρεσίες στην πλατφόρμα

Τι θα προσφέρει το PlayStation στην Bungie:

  • Αξιοποίηση του Sony Interactive Entertainment Publishing & Platform (μάρκετινγκ, παγκόσμιες επιχειρηματικές δραστηριότητες).
  • Πρόσβαση στις κεντρικές υπηρεσίες των PlayStation Studios
  • Υποστήριξη σε νομικά, οικονομικά, λογιστικά και HR θέματα