To Ayn Loki είναι μια νέα φορητή gaming κονσόλα που τρέχει Windows και ζητά $299

Ένας νέος ανταγωνιστής για τα Steam Deck και Nintendo Switch
30 Μαΐου 2022 13:50
To Ayn Loki είναι μια νέα φορητή gaming κονσόλα που τρέχει Windows και ζητά $299

Η Ayn, μια εταιρία που στο παρελθόν είχε κυκλοφορήσει την Android φορητή gaming κονσόλα Odin, επιστρέφει με μια νέα πρόταση που έρχεται να σταθεί πιο κοντά στα Steam Deck και Nintendo Switch. Γνωρίστε το Loki, το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρίας είναι η πιο προσιτή φορητή Windows gaming κονσόλα της αγοράς, με το οικονομικότερο μοντέλο να ξεκινά από τα $299 (δηλαδή $100 λιγότερα από το Steam Deck της Valve).

Βέβαια, το Loki είναι η πιο προσιτή κονσόλα της κατηγορίας, για όσους προτιμήσουν την πιο λιτή εκδοχή. Η εταιρία σκοπεύει να φέρει στην αγορά μια μεγάλη γκάμα μοντέλων με διαφορετικές τεχνικές προδιάγραφες, οπότε ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Το εισαγωγικού επιπέδου Loki Mini των $299 θα έρχεται με 64GB αποθηκευτικού χώρου και Intel Alder Lake U επεξεργαστή. Έπειτα θα υπάρχουν τα τρία βασικά Loki μοντέλα, τα οποία θα κάνουν χρήση του ικανότατου AMD Ryzen 5 6600U chip και θα έρχονται με 64GB, 256GB και 512GB αποθηκευτικού χώρου, κοστίζοντας $499, $599 και $699 αντίστοιχα. Τέλος, θα υπάρχει και ένα πιο premium μοντέλο, το Loki Max, το οποίο θα αξιοποιεί το ακόμη καλύτερο AMD Ryzen 7 6800U chip και θα είναι εφοδιασμένο με 512GB χώρου, ζητώντας από τους ενδιαφερόμενους $799.

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, στο κάτω μέρος υπάρχει μια USB-C θύρα και ένα headphone jack, ενώ για τον χειρισμό των παιχνιδιών η φορητή κονσόλα ακολουθεί το πρότυπο του Xbox χειριστηρίου με τα A,B, X, Y πλήκτρα, δύο αναλογικούς μοχλούς, σκανδάλες, bumpers και σταυρό.

Για την ώρα δε γνωρίζουμε ορισμένες σημαντικές πληροφορίες για τα τεχνικά, όπως για παράδειγμα οι προδιαγραφές της οθόνης και η χωρητικότητα της μπαταρίας. Ωστόσο, η εταιρία υποσχέθηκε να μοιραστεί περισσότερες πληροφορίες σύντομα, μιας και η κυκλοφορία του Loki βρίσκεται προ των πυλών.

Tags: