Sony: Το momentum των πωλήσεων του PS5 θα φτάσει σε δύο χρόνια αυτό του PS4

Νέες δηλώσεις για τη διαθεσιμότητα του stock
26 Μαΐου 2022 20:32
Sony: Το momentum των πωλήσεων του PS5 θα φτάσει σε δύο χρόνια αυτό του PS4

Στο πρόσφατο business briefing της Sony έγιναν γνωστές πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις πωλήσεις των κονσολών της. 

Μια από αυτές ήρθε φυσικά για στόματος του Jim Ryan του επικεφαλής του PlayStation, ο οποίος δήλωσε ότι ο ρυθμός πωλήσεων του PS5 θα φτάσει τα επίπεδα του PS4 μέχρι το 2024.  Αυτή η επιβράδυνση οφείλεται στους περιορισμούς της αλυσίδας τροφοδοσίας της αγοράς η οποία έχει δεχθεί πλήγμα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και της πανδημίας νωρίτερα.

Ειδικότερα ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχει καταστρέψει τα logistics και το απόθεμα εξαρτημάτων για τις κονσόλες. Αναμένεται πως η ψαλίδα των πωλήσεων μεταξύ PS5 και PS4 θα κλείσει φέτος, και από το 2023 το PS5 θα αρχίσει να κερδίσει προβάδισμα. 

Πως θα το καταφέρει αυτό; Η Sony έχει σε εξέλιξη μερικά μέτρα αντιμετώπισης. Πρώτον, προμηθεύεται από πολλούς προμηθευτές για μεγαλύτερη ευελιξία στην τρέχουσα ασταθή αγορά. Δεύτερον, υπάρχουν συνεχείς υλικοτεχνικές διαπραγματεύσεις για τη διατήρηση των βέλτιστων διαδρομών παράδοσης του PS5.