PS5 Pro και Xbox Series X Pro μέχρι το 2024;

Κινεζική εταιρία τεχνολογίας βάζει φωτιά στις φήμες
26 Μαΐου 2022 19:43
PS5 Pro και Xbox Series X Pro μέχρι το 2024;

Η TCL, η κινεζική πολυεθνική εταιρεία ηλεκτρονικών που είναι παγκοσμίως η δεύτερη δημοφιλέστερη όσον αφορά τις πωλήσεις τηλεοράσεων το 2019, ήρθε τώρα να βάλει φωτιά στις φήμες που θέλουν τόσο τη Sony όσο και τη Microsoft να ετοιμάζουν αναβαθμισμένες εκδοχές των PS5 και Xbox Series X|S στο άμεσο μέλλον.

Συγκεκριμένα, πριν μερικά εικοσιτετράωρα, η εταιρία πραγματοποίησε μια παρουσίαση που αφορούσε τα νέα της μοντέλα τηλεοράσεων, στην οποία αποκάλυψε και τις προβλέψεις της για την αγορά των κονσολών. Όπως επισημαίνει το πολωνικό site PPE.pl, η πασίγνωστη κατασκευάστρια τηλεοράσεων περιμένει πως η «γενιά 9.5» να καταφθάσει στην αγορά το 2023 ή το 2024. Ναι, καλά διαβάσατε. Ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός εκτιμά πως στο άμεσο μέλλον θα κυκλοφορήσουν τα PlayStation 5 Pro και Xbox Series X Pro.

Μάλιστα, η εταιρία δε στάθηκε εκεί, αφού αναφέρθηκε και στις ικανότητες των αναβαθμισμένων αυτών μοντέλων. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της TCL, τα PS5 Pro και Xbox Series X Pro θα μπορούν να τρέχουν τα παιχνίδι σε 4K αναλύσεις και 60 ή 120 FPS, προσφέροντας και τη δυνατότητα για gameplay σε τεράστιες 8K αναλύσεις. Η κινεζική εταιρία πιστεύει πως οι ικανότητες γραφικών των νέων αυτών συστημάτων θα είναι περίπου αντίστοιχες με την επερχόμενη AMD Radeon RX 7700 XT κάρτα γραφικών.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε ένα στιγμιότυπο της παρουσίασης που απαθανάτισε το πολωνικό μέσο.

Φυσικά, τόσο το Xbox όσο και το PlayStation δεν έχουν ανακοινώσει τίποτα για την ώρα. Παρόλο που τα PS5 και Xbox Series X|S έκαναν το ντεμπούτο τους το 2020, ακόμη δεν υπάρχει αρκετό στοκ των κονσολών στην αγορά, με τις δύο εταιρίες να αντιμετωπίζουν αρκετά εμπόδια εξαιτίας της παγκόσμιας έλλειψης chips.

Μιλώντας, λοιπόν, σχετικά με το θέμα της mid-gen αναβάθμισης, ο αναλυτής Piers Harding-Rolls της Ampere Analysis δήλωσε στο VGC πως το timing μοιάζει ρεαλιστικό, αλλά η διαθεσιμότητα των κονσολών ίσως να καθυστερήσει τα όποια σχέδια.

Δεν πιστεύω ότι αυτό βασίζεται σε συγκεκριμένες πληροφορίες που έχουν για αυτά τα προϊόντα, αλλά είναι μια λογική εκτίμηση για το πότε μπορεί να περιμένει κάποιος να έρθει στην αγορά ένα αναβαθμισμένο PS5, δηλαδή τουλάχιστον τρία χρόνια μετά την αρχική κυκλοφορία.

Ωστόσο, η χαμηλή διαθεσιμότητα του PS5 και επομένως η πιο αργή από την αναμενόμενη υιοθέτηση της κονσόλας είναι πιθανό να επηρεάσει αυτά τα χρονοδιαγράμματα. Ως εκ τούτου, νομίζω ότι θα ήταν πιο πιθανό μια mid-gen αναβάθμιση να έρθει στα τέλη του 2024 το νωρίτερο.