Η SEGA θέλει το open-world Sonic Frontiers να θριαμβεύσει στα reviews

Έχει μεγάλες φιλοδοξίες για το επόμενο κεφάλαιο της σειράς
23 Μαΐου 2022 17:38
Η SEGA θέλει το open-world Sonic Frontiers να θριαμβεύσει στα reviews

Δε χωρά αμφιβολία πως ο Sonic είναι ένας από τους πιο λατρεμένους και αναγνωρίσιμους χαρακτήρες που έχει γεννήσει το gaming, με πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα τη δεύτερη live-action ταινία του που κατάφερε να γεμίσει τα ταμεία με εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, το παράδοξο είναι πως εδώ και καιρό οι περισσότερες gaming κυκλοφορίες του franchise έχουν λάβει μικτές ή αρνητικές κριτικές από τα διάφορα μέσα παγκοσμίως. Όπως φαίνεται, αυτή είναι μια εικόνα που θέλει να ανατρέψει η SEGA, έχοντας μεγάλες φιλοδοξίες για το επόμενο παιχνίδι της σειράς, το Sonic Frontiers.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ενός Q&A για τους αναλυτές και τους επενδυτές με αφορμή των ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων, η SEGA ρωτήθηκε αν έχει κατά νου κάποιους στόχους για την απόδοση του παιχνιδιού στα reviews sites, όπως το Metacritic και το OpenCritic. Απαντώντας, λοιπόν, ο CEO της Sega Sammy Holdings, Haruki Satomi και ο CFO Koichi Fukazawa επιβεβαίωσαν πως πράγματι η εταιρία έχει θέσει στόχους, δηλώνοντας:

Έχουμε θέσει εσωτερικούς στόχους, καθώς η συσχέτιση μεταξύ των βαθμολογιών των εξωτερικών οργανισμών αξιολόγησης και των πωλήσεων είναι υψηλή στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Εάν το παιχνίδι λάβει υψηλή βαθμολογία, μπορεί να γίνει “must-buy” κάτι που πιθανώς βοηθά τις πωλήσεις. Επομένως, εργαζόμαστε σκληρά αυτή τη στιγμή για να βελτιώσουμε την ποιότητα του παιχνιδιού μέχρι την κυκλοφορία του την περίοδο των εορτών.

Για την ιστορία, το πιο πρόσφατο κεφάλαιο του franchise, το Sonic Forces, έχει βαθμολογία 57 στο Metacritic, ενώ το spin-off Sonic Boom: Rise of Lyric έχει κόκκινο σκορ 32. Η λαμπρή εξαίρεση στο πρόσφατο αρνητικό σερί ήταν το Sonic Mania, το οποίο σκόραρε 86 στην γνωστή ιστοσελίδα. Μάλιστα, το 3D Sonic με την καλύτερη βαθμολογία είναι το Sonic Colors με 78, οπότε μένει να δούμε αν η εμπνευσμένη από το Breath of the Wild open-world περιπέτεια του μπλε σκαντζόχοιρου θα καταφέρει να ανεβάσει τον πήχη.