Η Bloober Team «βάζει φωτιά» με νέες δηλώσεις εν μέσω των φημών για Silent Hill 2 Remake

«Θέλουμε να πούμε τη δική μας ιστορία»
18 Μαΐου 2022 17:14
Η Bloober Team «βάζει φωτιά» με νέες δηλώσεις εν μέσω των φημών για Silent Hill 2 Remake

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι φήμες για τη μεγάλη επιστροφή της σειράς Silent Hill έχουν φουντώσει για τα καλά. Όπως σας ενημερώσαμε, όλα ξεκίνησαν με τη μεγάλη διαρροή concept art εικόνων που αφορούν το ένα από τα Silent Hill παιχνίδια που ετοιμάζονται, η οποία πρακτικά επιβεβαιώθηκε από την ίδια την Konami. Συγκεκριμένα, η ιαπωνική εταιρία προέβη σε νομικές ενέργειες, ρίχνοντας με DMCA τις εικόνες. Πρακτικά, ζήτησε από το Twitter να κατεβάσει το περιεχόμενο, μιας και αποτελεί δική της πνευματική ιδιοκτησία, επιβεβαιώνοντας εμμέσως πως το leak μάλλον είναι αληθινό.

Στη συνέχεια, ένας άλλος αξιόπιστος leaker αποκάλυψε με τη σειρά του πως το ένα από τα Sillent Hill παιχνίδια πράγματι αναπτύσσεται την Bloober Team των The Medium και Layers of Fear, η οποία έχει ήδη ανακοινώσει επίσημα πως συνεργάζεται με τον ιαπωνικό κολοσσό. Το project αυτό είναι ένα εξ ολοκλήρου remake του λατρεμένου Silent Hill 2.

Τώρα, λάδι στη φωτιά έρχεται να ρίξει η ίδια η Bloober, αφού ο επικεφαλής της έκανε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις στο IGN. Συγκεκριμένα, ο CEO της πολωνικής ομάδας, Piotr Babieno, επισήμανε αρχικά πως δε μπορεί να μιλήσει ακόμη ανοιχτά για τα projects που είναι στα σκαριά.

Δε μπορούμε να σχολιάσουμε οτιδήποτε κάνουμε, γιατί φυσικά εκτιμούμε τη σχέση μας με τους συνεργάτες μας. Επομένως δε μπορούμε να πούμε τίποτα. Θα κάνουμε μια ανακοίνωση για τα μελλοντικά μας projects το συντομότερο δυνατό. Τότε θα μάθετε πολλά περισσότερα. Επίσημα.

Ωστόσο, ο Babieno δε σταμάτησε εκεί. Μιλώντας για το επερχόμενο παιχνίδι της ομάδας του, βέβαια όχι απαραιτήτως γι’ αυτό που γνωρίζουμε ότι ετοιμάζει σε συνεργασία με την Konami, τόνισε πόσο σημαντικό είναι το στούντιο να μπορεί να βάλει τη δική του πινελιά, ακόμη και αν πρόκειται για το IP κάποιας άλλης εταιρίας. Αναλυτικότερα, διευκρίνισε:

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως είναι δύσκολο να συνεργάζεσαι με κάποιον που κατέχει το IP πάνω στο οποίο δουλεύεις. Ωστόσο, πάντα μιλάμε με τους κατόχους των δικαιωμάτων, λέγοντας: «Θα θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε το IP σας, αλλά θα θέλαμε να πούμε τη δική μας ιστορία.»

Αν δεν είμαστε σε θέση να πούμε τη δική μας ιστορία, αν δεν έχουμε δημιουργική ελευθερία, τότε δεν έχει νόημα, γιατί η Bloober δε θα φτιάξει ένα σπουδαίο παιχνίδι.

Αν είσαι στη φυλακή, δε μπορείς να πετάξεις. Γι' αυτό προσπαθούμε να δημιουργούμε μόνο αυτούς τους τίτλους στους οποίους νιώθουμε πως "εντάξει, θα είναι ένα παιχνίδι της Bloober Team, όχι κάποιου άλλου". Έτσι, ακόμη και αυτό το project για το οποίο δε μπορούμε να μιλήσουμε, θα εξακολουθεί να είναι ένα παιχνίδι της Bloober Team.

Οι δηλώσεις του Babieno σίγουρα είναι πολύ ενδιαφέρουσες, αφού φαίνεται πως σχετίζονται με την πολυαναμενόμενη επιστροφή της horror σειράς. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις πρόσφατες φήμες, το στούντιο σκοπεύει να αλλάξει κάποιους από τους γρίφους και να προσθέσει νέα endings. Εδώ είναι που μπαίνει στην εξίσωση και η Sony, αφού το Silent Hill 2 Remake της Bloober Team λέγεται πως θα είναι χρονική αποκλειστικότητα των PlayStation κονσολών, κυκλοφορώντας συγχρόνως και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Πρακτικά, η ομάδα θα ακολουθήσει το ίδιο μοτίβο με το The Medium, το οποίο είχε καταφθάσει αρχικά στις Xbox κονσόλες, κάνοντας αργότερα το ντεμπούτο του στο PlayStation.