Το Arma 4 είναι γεγονός! – Ενώ η σειρά έρχεται στις κονσόλες με το Arma Reforger (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Bohemia Interactive ανοίγει τα χαρτιά της
17 Μαΐου 2022 22:28
Το Arma 4 είναι γεγονός! – Ενώ η σειρά έρχεται στις κονσόλες με το Arma Reforger (ΒΙΝΤΕΟ)

Έχουν περάσει σχεδόν δέκα χρόνια από την κυκλοφορία του Arma 3, ένα παιχνίδι που έχει επηρεάσει όσο λίγα τη βιομηχανία, αφού μέσα από mods του γεννήθηκε το PUBG και κατ’ επέκταση το battle royale είδος που κυριαρχεί σήμερα στις multiplayer αρένες, καθώς και εμπειρίες όπως το λατρεμένο DayZ. Τώρα, η Bohemia Interactive ανοίγει επιτέλους τα χαρτιά της και αποκάλυψε τόσο το Arma 4 όσο και το Arma Reforger!

Ξεκινώντας με το Arma Reforger, πρόκειται για ένα open-world multiplayer first-person shooter που λαμβάνει χώρα στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου και θα λειτουργήσει ως «σκαλοπάτι» για τη μετάβαση στο Arma 4, το οποίο βρίσκεται υπό ανάπτυξη. Το παιχνίδι κάνει χρήση της νέας Enfusion μηχανής γραφικών της εταιρίας και θα λειτουργεί και ως δημιουργική πλατφόρμα, παρέχοντας πολλαπλά εργαλεία στους χρήστες για να προσαρμόσουν και να αλλάξουν την εμπειρία.

Για την ιστορία, το Arma 3 λαμβάνει χώρα στο νησί Altis, το οποίο βασίζεται στην Ελληνική Λήμνο. Το Reforger αφήνει τη χώρα μας και θα μεταφέρει τους παίκτες στο Everon, ένα νησί στο μέση του Ατλαντικού στο αρχιπέλαγος Μάλντεν, το οποίο θα είναι γνώριμο στους λάτρεις των Operation Flashpoint.

Συνολικά, το παιχνίδι θα χρησιμεύει και ως πλατφόρμα για τους παίκτες για να απολαύσουν και να πειραματιστούν με τις νέες δυνατότητες της Enfusion μηχανής, καθώς και για να παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για την ανάπτυξη του Arma 4 που θα συνεχίζεται παράλληλα. Η Bohemia Interactive φιλοδοξεί έτσι πως το Arma Reforger θα ενδυναμώσει την κοινότητα των modders, χάρη στα νέα, ενσωματωμένα, in-house εργαλεία που έχει ετοιμάσει.

Το Arma Reforger είναι μάλιστα η πρώτη φορά που η σειρά κάνει το ντεμπούτο της στις κονσόλες, όντας διαθέσιμο από σήμερα σε Early Access μορφή για Xbox Series X και Xbox Series S, καθώς και για το PC μέσω Steam.

Παρακάτω θα βρείτε το πρώτο trailer του Arma Reforger, καθώς και το σχετικό βίντεο που δημοσίευσε η εταιρία για την «πορεία» προς το Arma 4.