ΦΗΜΗ: Το Silent Hill παιχνίδι της Bloober Team είναι remake του Silent Hill 2

Νέες λεπτομέρειες για τα projects της Konami
16 Μαΐου 2022 10:18
ΦΗΜΗ: Το Silent Hill παιχνίδι της Bloober Team είναι remake του Silent Hill 2

Πριν από μερικά εικοσιτετράωρα σας ενημερώσαμε σχετικά με τη μεγάλη διαρροή concept art εικόνων που αφορούν το ένα από τα Silent Hill παιχνίδια που ετοιμάζονται, η οποία πρακτικά επιβεβαιώθηκε από την ίδια την Konami. Συγκεκριμένα, η ιαπωνική εταιρία προέβη σε νομικές ενέργειες, ρίχνοντας με DMCA τις εικόνες. Πρακτικά, ζήτησε από το Twitter να κατεβάσει το περιεχόμενο, μιας και αποτελεί δική της πνευματική ιδιοκτησία, επιβεβαιώνοντας εμμέσως πως το leak μάλλον είναι αληθινό.

Με το Silent Hill να βρίσκεται, λοιπόν, για άλλη μια φορά στο επίκεντρο των συζητήσεων, διάφοροι ακόμα insiders, δημοσιογράφοι και leakers αποφάσισαν να φέρουν στα φώτα της δημοσιότητας τα όσα γνωρίζουν. Συγκεκριμένα, ο γνωστός YouTuber και podcaster, NateTheHate, ο οποίος ευθύνεται για πολλές επιβεβαιωμένες διαρροές στο παρελθόν, αποκάλυψε όλα όσα έχει ακούσει πίσω από τα παρασκήνια.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη δημοσίευση που έκανε στο Twitter, το ένα από τα Sillent Hill παιχνίδια πράγματι αναπτύσσεται την Bloober Team των The Medium και Layers of Fear, η οποία έχει ήδη ανακοινώσει επίσημα πως συνεργάζεται με τον ιαπωνικό κολοσσό. Το project αυτό είναι ένα εξ ολοκλήρου remake του λατρεμένου Silent Hill 2. Το στούντιο μάλιστα σκοπεύει να αλλάξει κάποιους από τους γρίφους και να προσθέσει νέα endings. Εδώ είναι που μπαίνει στην εξίσωση και η Sony, αφού το Silent Hill 2 Remake της Bloober Team θα είναι χρονική αποκλειστικότητα των PlayStation κονσολών, κυκλοφορώντας συγχρόνως και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Πρακτικά, η ομάδα θα ακολουθήσει το ίδιο μοτίβο με το The Medium, το οποίο είχε καταφθάσει αρχικά στις Xbox κονσόλες, κάνοντας αργότερα το ντεμπούτο του στο PlayStation.

Συνεχίζοντας, ο leaker τόνισε πως αυτό δεν είναι το μοναδικό Sillent Hill που αναπτύσσεται, αφού η Konami ετοιμάζει και ένα νέο βασικό κεφάλαιο, καθώς και παράπλευρες ιστορίες. Αυτό σημαίνει πως οι εικόνες που διέρρευσαν μάλλον προέρχονται από το επόμενο βασικό κεφάλαιο ή από κάποια από τις παράπλευρες αυτές ιστορίες.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως ο εξαιρετικά έμπιστος δημοσιογράφος Jeff Grubb επιβεβαίωσε με τη σειρά του τις πληροφορίες του Nate, τονίζοντας πως και αυτός έχει ακούσει αντίστοιχα πράγματα από πολλές διαφορετικές πηγές του. Μάλιστα, ο Grubb αναφέρει πως η Konami σχεδίαζε μια μεγάλη αποκάλυψη για την περσινή E3, πριν τελική ακυρώσει τα πλάνα της. Πράγματι η Konami είχε ανακοινώσει αρχικά τη συμμετοχή της στην E3 2021, αλλά εν τέλει αναίρεσε την απόφασή της.

Μάλιστα, τότε είχε δηλώσει πως πολλά projects της βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Με τις φήμες, λοιπόν, να έχουν φουντώσει για τα καλά και την παρουσίαση του νέου Silent Hill να ήταν προγραμματισμένη για πέρυσι, το πιθανότερο είναι πως η Konami δε θα αργήσει να ανοίξει τα χαρτιά της. Ίσως το επερχόμενο Summer Game Fest να φιλοξενήσει -επιτέλους- την άκρως αναμενόμενη αποκάλυψη.