Streamer τερμάτισε και τα 12 Assassin’s Creed χωρίς να δεχθεί ούτε ένα χτύπημα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα πραγματικά αξιοθαύμαστο επίτευγμα
12 Μαΐου 2022 18:10
Streamer τερμάτισε και τα 12 Assassin’s Creed χωρίς να δεχθεί ούτε ένα χτύπημα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολλές φορές σας έχουμε μεταφέρει επιτεύγματα της Souls κοινότητας, αφού αρκετοί λάτρεις των παιχνιδιών της FromSoftware αποφασίζουν να κάνουν τις εμπειρίες ακόμη δυσκολότερες, βάζοντας επιπρόσθετους περιορισμούς στους εαυτούς τους. Τώρα, ένας fan των Assassin’s Creed αποφάσισε να κάνει κάτι αντίστοιχο και τερμάτισε τα 12 βασικά κεφάλαια της σειράς της Ubisoft, χωρίς να δεχθεί ούτε ένα χτύπημα και μάλιστα στην υψηλότερη δυσκολία.

Ο λόγος γίνεται για τον streamer Hayete Bahadori, ο οποίος ξεκίνησε την πρόκληση στις 16 Οκτωβρίου του 2021, ξεκινώντας με το αρχικό Assassin’s Creed. Τώρα, στις 11 Απριλίου, κατάφερε να βάλει επιτέλους τελειά, ολοκληρώνοντας και το Assassin’s Creed Valhalla στην υψηλότερη δυσκολία χωρίς να δεχθεί ούτε ένα χτύπημα. Ο λόγος που του πήρε τόσο καιρό είναι μια παύση που έκανε από το σταθερό streaming πρόγραμμά του για να αποφύγει την κούραση από τη βασική του δουλειά και για να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του. Ο Bahadori έπαιζε στον ελεύθερο χρόνο του και κάθε φορά που κατάφερνε να ολοκληρώσει ένα ‘No Damage’ playthrough το αναρτούσε στο YouTube.

Κάνοντας τον απολογισμό, εκτιμά ότι μάλλον απέτυχε πάνω από χίλιες φορές. Συνολικά, λαμβάνοντας υπόψη και των αρκετών ωρών προπόνησης, για κάθε παιχνίδι χρειάστηκε περίπου 100 ώρες. Για το Valhalla, ωστόσο, χρειάστηκε 800 ώρες λόγω της τεράστιας διάρκειας του βασικού campaign, ενώ και για το Black Flag χρειάστηκε 250 ώρες, λόγω του πόσο βασισμένα στην τύχη ήταν μερικά set-pieces. Παρά τις προσπάθειές του να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις των περιπτώσεων αυτών, υπήρχε μια συγκεκριμένη πίστα στο Assassin’s Creed Brotherhood που τον ανάγκασε να βασιστεί στην τύχη. Είναι όταν ο Ezio χρησιμοποιεί το Apple of Eden και μερικές φορές δέχεται χτυπήματα από εισερχόμενες επιθέσεις με βαλλίστρα, χωρίς να υπάρχει τρόπος άμυνας.

Μάλιστα, ο streamer έγραψε σχετικά με την όλη πρόκληση στο Reddit, αποκαλύπτωντας τα αγαπημένα του κεφάλαια της σειράς. Όσον αφορά τους όρους του challenge θεωρεί το αρχαιοελληνικό Odyssey ως το καλύτερο, επειδή τονίζει πως οι σχεδιαστές του δεν αναγκάζουν τον παίχτη να δεχθεί damage. Από την άλλη, το λιγότερο αγαπημένο του είναι το πρώτο Assassin’s Creed, γιατί ένιωσε ότι το αν θα δεχθείς χτύπημα εξαρτάται πολύ από το αν θα συνεργάζεται η κάμερα. Όσον αφορά του μηχανισμούς θεωρεί πως το Unity είχε το καλύτερο stealth και το Valhalla το καλύτερο combat χάρη στο πιο σύνθετο parrying σύστημα. Τέλος, ανέφερε πως το Syndicate ήταν το παιχνίδι που αναγκάστηκε να ξεκινήσει ξανά τις περισσότερες φορές, εξαιτίας των πολυάριθμων bugs.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μερικά από τα εντυπωσιακά speedruns του.