Sony: Αν τα αποκλειστικά του PlayStation έρχονταν Day 1 στο PS Plus θα έριχνε την ποιότητά τους

Εξηγεί περαιτέρω την στρατηγική της με τα δικά της AAA παιχνίδια και τη νέα εποχή του PS Plus.
11 Μαΐου 2022 20:53
Sony: Αν τα αποκλειστικά του PlayStation έρχονταν Day 1 στο PS Plus θα έριχνε την ποιότητά τους

Τους λόγους που δεν επιθυμεί να κυκλοφορεί από την πρώτη μέρα τα αποκλειστικά παιχνίδια στο νέο PlayStation Plus, εξήγησε η Sony, δια στόματος του στελέχους Hiroki Totoki. 

Όπως δήλωσε ο Totoki στο πρόσφατο meeting των μετόχων της Sony εάν κυκλοφορούσαν τα ΑΑΑ αποκλειστικά παιχνίδια του PS5 ταυτόχρονα "Day One" και στο PS Plus τότε θα έπρεπε να γίνουν περικοπές στο budget, κάτι που θα έβλαπτε την ποιότητά τους. 

Χαρακτηριστικά δήλωσε τα εξής: 

Θα απέχω από το να σχολιάσω την στρατηγική των ανταγωνιστών μας. Το τρέχον σκεπτικό μας λέει πως πρέπει να έχουμε τα κόστη ανάπτυξη και κατάλληλες επενδύσεις στο R&D για ποιοτικά προϊόντας και αυτό θα βελτιώσει την πλατφόρμα και την επιχείρηση μακροπρόθεσμα. Οι ΑΑΑ τύπου τίτλοι του PS5 έαν ήταν να τους διανέμουμε στις συνδρομητικές υπηρεσίες, ίσως να έπρεπε να μειώσουμε την επένδυση που χρειάζεται κάτι που θα επιδείνωνε την ποιότητα των first-party τίτλων και αυτό είναι μια έννοιά μας. 

Αυτή η νέα δήλωση συνάδει με τα λόγια του επικεφαλής του PlayStation, Jim Ryan, τον περασμένο Απρίλιο ο οποίος είχε πει μεταξύ άλλων ότι: 

....Πιστεύουμε ότι αν το κάναμε αυτό με τα παιχνίδια που φτιάχνουμε στα PlayStation Studios, αυτός ο ενάρετος κύκλος θα χαλούσε. Το επίπεδο της επένδυσης που πρέπει να κάνουμε στα στούντιο μας δεν θα ήταν εφικτό. Έτσι, πιστεύουμε ότι το αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα των παιχνιδιών μας δεν θα άρεσε ούτε στους παίκτες.