Γίνεται Left 4 Dead χωρίς ζόμπι; Αυτή ήταν η επιθυμία του Gabe Newell

Τελικά άλλαξε γνώμη
10 Μαΐου 2022 13:10
Γίνεται Left 4 Dead χωρίς ζόμπι; Αυτή ήταν η επιθυμία του Gabe Newell

Ο Chet Faliszek, ο οποίος εργάστηκε στην Valve και σε παιχνίδια όπως τα Portal 2, Left 4 Dead και Half-Life, έδωσε μία συνέντευξη στο κανάλι “Kiwi Talkz” και αποκάλυψε πως ο Gabe Newell δεν ήθελε το Left 4 Dead να έχει…zombies.

Ναι, καλά διαβάσατε. Σύμφωνα με τον Faliszek, ο “πατέρας” του Steam φαίνεται πως δεν ήθελε το Left 4 Dead να έχει zombies μέσα. Όπως λέει ο πρώην developer της εταιρίας, ένα βράδυ, καθώς δειπνούσαν με τον Newell, τον ρώτησε τι ήταν τελικά αυτό το zombie παιχνίδι που εργαζόταν, επειδή οι περισσότερες ζόμπι ταινίες ασχολούνται με ορισμένα κοινωνικά ζητήματα. Παραδείγματος χάρη, λέει, το Night of the Living Dead έχει να κάνει με τον ρατσισμό, ενώ το Dawn of the Dead με τον καταναλωτισμό.

Ο Faliszek φαίνεται πως του εξήγησε τότε πως το Left 4 Dead έχει να κάνει με τη συνεργασία και είναι η “επιτομή” του βιντεοπαιχνιδιού. Ο Newell φαίνεται πως δεν ήθελε ένα “cheesy” zombie παιχνίδι και αυτό ήταν φυσικά προτού έρθουν μεγάλες τηλεοπτικές σειρές, όπως το The Walking Dead, όπου άλλαξαν πολλά στη ψυχαγωγία.

Μια φορά πήγα για δείπνο με τον Gabe. Και με ρώτησε, τί είναι το παιχνίδι που κάνεις; Ποια είναι η ιστορία για τα zombies; Και του είπα… Λοιπόν, ξέρεις ότι πρόκειται για ένα συνεργατικό παιχνίδι. Ξέρεις, σε μία Αποκάλυψη των ζόμπι, τι θα κάνεις; Αυτό προφανώς και δεν ήταν αρκετά καλό για τον Newell, ο οποίος εξακολουθούσε να αισθάνεται ότι τα ζόμπι ήταν πολύ “cheesy” για να συμπεριληφθούν σε ένα co-op horror shooter παιχνίδι.

Έτσι ο Faliszek αποφάσισε να κάνει μερικούς από τους χαρακτήρες στον κόσμο του Left 4 Dead να συνειδητοποιήσουν ότι βρίσκονται σε μια ζόμπι ταινία.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο με τη συνέντευξη μέσα από τον player που ακολουθεί.