Εφιαλτικό Σαββατοκύριακο για το Xbox με απανωτά προβλήματα στους servers

Έντονα παράπονα από την κοινότητα
09 Μαΐου 2022 17:35
Εφιαλτικό Σαββατοκύριακο για το Xbox με απανωτά προβλήματα στους servers

Αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα ήρθαν οι κάτοχοι των Xbox κονσολών αυτό το Σαββατοκύριακο, αφού απανωτά dowtimes στους servers του Xbox Live είχαν ως αποτέλεσμα το online multiplayer, οι αγορές περιεχομένου, οι συνδρομές, τα μηνύματα, το party chat και πολλά ακόμη χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα οι streaming εφαρμογές, να μη λειτουργούν καθόλου.

Συγκεκριμένα, οι online υπηρεσίες των Xbox κονσολών, καθώς και η εφαρμογή του PC Game Pass ήταν εκτός λειτουργίας για περίπου εννέα ολόκληρες ώρες το Σάββατο. Σα να μην έφτανε αυτό, την Κυριακή υπήρξαν ξανά σοβαρά προβλήματα, τα οποία ωστόσο κράτησαν λιγότερο, για περίπου τρεις ώρες τη δεύτερη φορά.

Η κατάσταση αυτή εξαγρίωσε την κοινότητα, αφού συγχρόνως διαπιστώθηκε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Όσο οι υπηρεσίες του Xbox ήταν εκτός λειτουργίας, οι παίκτες δε μπορούσαν να παίξουν καθόλου ούτε τα single-player παιχνίδια τους σε offline mode, παρόλο που ήταν αντίτυπα που είχαν αγοράσει. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας του πολύ επιθετικού DRM που χρησιμοποιούν οι Xbox κονσόλες, το πιο έσπευσαν να κατακρίνουν διάφορα επιφανή μέλη της gaming κοινότητας, όπως ο γνωστός YouTuber και game developer Modern Vintage Gamer.

Tags: