Θλιμμένος ο Ron Gilbert από τις αρνητικές αντιδράσεις για το Return to Monkey Island

Όσον αφορά το εικαστικό του
09 Μαΐου 2022 15:22
Θλιμμένος ο Ron Gilbert από τις αρνητικές αντιδράσεις για το Return to Monkey Island

Ο Ron Gilbert, ο θρυλικός δημιουργός των δύο πρώτων Monkey Island παιχνιδιών, προέβη σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ανάρτηση σχετικά με το Return to Monkey Island, την πολυαναμενόμενη συνέχεια που καταφθάνει μετά από πάνω από 10 χρόνια απουσίας του franchise.

Αναλυτικότερα, ο Gilbert δήλωσε πως είναι στεναχωρημένος με την αντίδραση μερικών fans, οι οποίοι κατέκριναν το παιχνίδι για το εικαστικό του, το οποίο έχει αλλάξει σε σύγκριση με τους αρχικούς τίτλους της σειράς. Συγκεκριμένα, μέσα από το blog του, ο Gilbert επισήμανε:

Το Return to Monkey Island μπορεί να μην έχει το εικαστικό που περιμένατε, αλλά αυτό είναι το εικαστικό που ήθελα εγώ.

Όταν άρχισα να δουλεύω πάνω σε αυτό το παιχνίδι ο μεγαλύτερος φόβος μου ήταν πως η Disney δε θα με άφηνε να φτιάξω το παιχνίδι που ήθελα να φτιάξω, αλλά τελικά η συνεργασία μαζί τους ήταν καταπληκτική.

Είναι ειρωνικό που οι άνθρωποι που δεν θέλουν να φτιάξω το παιχνίδι που εγώ θέλω να φτιάξω είναι μερικοί από τους πιο σκληροπυρηνικούς fans του Monkey Island. Και αυτό είναι που με θλίβει με όλα αυτά τα σχόλια.

Μάλιστα, ο Gilbert επαίνεσε τον art director του τίτλου, Rex Crowle, ο οποίος στο παρελθόν είχε εργαστεί σε παιχνίδια όπως τα LittleBigPlanet και Tearaway. Μέσα από την ίδια ανάρτηση, λοιπόν, πρόσθεσε:

Ο Rex είναι μια καταπληκτική δημιουργική δύναμη. Έχουμε μια ομάδα απίθανων καλλιτεχνών, animators, σχεδιαστών ήχου, προγραμματιστών και δοκιμαστών που όλοι καταθέτουν την ψυχή τους σε αυτό το παιχνίδι και έτσι είναι όμορφο να το βλέπεις, να το παίζεις και να το ακούς.

Σε περίπτωση που θέλετε να διαβάσετε ολόκληρο το μήνυμα του δημιουργού προς την κοινότητα, μπορείτε να βρείτε την εν λόγω ανάρτησή του πατώντας εδώ.

Για την ιστορία, το Return to Monkey Island αναπτύσσεται σε συνεργασία με την Devolver Digital και τη νέα Lucasfilm Games, με την κυκλοφορία του να είναι προγραμματισμένη για το έτος που διανύουμε.